fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 explora les necessitats de formaci贸 de l’Aeroport per a adaptar l’oferta d’FP

Castell贸 explora les necessitats de formaci贸 de l’Aeroport per a adaptar l’oferta d’FP

El director general d’Aerocas trasllada al regidor ‘la plena disposici贸’ de l’aeroport a col路laborar en la implantaci贸 d’estudis reglats.

El regidor d’Educaci贸 de Castell贸, Francesc Mezquita, s’ha reunit amb el director general de l’Aeroport de Castell贸, Joan Seraf铆 Bernat, per abordar la possible implantaci贸 de cicles formatius compatibles amb l’activitat aeroportu脿ria. D’esta manera, l’edil plantejar脿 la posada en marxa d’estudis de la fam铆lia professional de Transport i Manteniment de Vehicles, estretament vinculats a les tasques industrials que es realitzen a la instal路laci贸.

Ha acompanyat a Mezquita durant la visita el president de la Comissi贸 d’Estudi de la Formaci贸 Professional creada pel Consell Escolar Municipal de Castell贸, Josep Ripolles. Este 煤ltim ha elaborat l’informe de conclusions de la mesa d’FP organitzada pel consistori i que va reunir empreses, centres i administracions el passat mes de febrer, una documentaci贸 que han facilitat al responsable de l’Aeroport de Castell贸.

芦Estes instal路lacions ofereixen un ampli ventall de possibilitats formatives i laborals, com demostren les activitats que ja es realitzen a l’Aeroport de Castell贸 i que van molt m茅s enll脿 dels vols comercials禄, ha assegurat el regidor d’Educaci贸. Mezquita ha destacat que 芦hui, hem confirmat la bona sintonia que poden tindre estes tasques t猫cniques amb els estudis de formaci贸 professional, uns estudis que portarien noves oportunitats laborals a la ciutat Castell贸 i a les comarques del nord禄.

El regidor i el director general d’Aerocas han visitat les instal路lacions de l’empresa eCube Solutions, dedicada a l’estacionament i desmuntatge d’avions, i s’han reunit per videoconfer猫ncia amb representants de Brok-air, especialitzada en el manteniment d’aeronaus. Bernat, ha manifestat que el desenvolupament del vessant industrial de l’aeroport “aconsella posar en marxa cicles formatius vinculats a estes activitats, ja que les empreses que operen en les instal路lacions, aix铆 com unes altres que puguen sumar-se en el futur, requereixen de m脿 d’obra qualificada”.

Joan Seraf铆 Bernat ha afegit que l’objectiu 茅s “avan莽ar en l’ampliaci贸 de la cartera d’activitats de l’aeroport, per la qual cosa es requerir脿 personal amb formaci贸 espec铆fica”. En este sentit, ha confirmat la “plena disposici贸” d’Aerocas i de les empreses “a col路laborar en la implantaci贸 d’estudis reglats associats a les activitats industrials de l’aeroport, facilitant la realitzaci贸 de pr脿ctiques en les instal路lacions”.

Cal destacar que la Comissi贸 d’Estudi de la Formaci贸 Professional del Consell Escolar Municipal ja ha fet arribar a la Conselleria d’Educaci贸 l’informe amb les conclusions de la mesa d’FP celebrada el passat mes de febrer i en la qual va intervindre el conseller Vicent Marz脿. El text compta amb l’aval de l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i del regidor d’Educaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.