fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 forma a m茅s de 3.000 persones com a agents antirumor per a combatre actituds discriminat貌ries

Castell贸 forma a m茅s de 3.000 persones com a agents antirumor per a combatre actituds discriminat貌ries

El regidor Jos茅 Luis L贸pez destaca la import脿ncia d’aquest projecte que s’ha exportat a altres localitats de la Comunitat Valenciana.

Stop Rumors, el projecte de l’Ajuntament de Castell贸 per a combatre actituds discriminat貌ries pioner a nivell municipal a la Comunitat Valenciana, ha perm猫s formar a m茅s de 3.000 persones com a agents antirumor per a lluitar contra els prejudicis i estereotips culturals i socials. El regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez, ha destacat la import脿ncia d’aquesta iniciativa impulsada pel Negociat d’Immigraci贸 i Conviv猫ncia “per a desmuntar les badomeries i els prejudicis sobre la poblaci贸 immigrant i altres col路lectius minoritaris que encoratgen actituds discriminat貌ries”.

Una de les l铆nies de treball impulsades per AMICS dins del projecte Stop Rumors 茅s la formaci贸. En aquest sentit, l’edil Jos茅 Luis L贸pez indica que “des de l’inici del projecte a la fi de 2014 s’han format a m茅s de 3.000 persones com a agents antirumor entre escolars, universitaris, personal t猫cnic municipal, agents de Policia Local, voluntariat i professionals de diferents 脿mbits”.

A m茅s, tamb茅 es convoquen taules de treball amb diferents agents socials per a difondre el projecte Stop Rumors i des d’AMICS participen en esdeveniments organitzats per altres entitats, associacions o federacions a trav茅s de tallers de sensibilitzaci贸 i xarrades sobre la metodologia.

“Aquesta l铆nia d’acci贸 pionera a la Comunitat Valenciana ha perm猫s a Castell贸 exportar el projecte, les seues accions, metodologia i resultats a altres municipis com Villena o Manises, on s’han despla莽at els t猫cnics municipals de Castell贸 per a formar-los”, ha subratllat el regidor de Benestar Social. A m茅s, tamb茅 ha despertat l’inter猫s en grups de persones que, b茅 pel seu treball en l’脿mbit social, dret d’estrangeria o per simple afinitat amb la filosofia inclusiva del treball en AMICS, han volgut formar-se com a agents antirumors i replicar el projecte en les seues localitats.

L’edil Jos茅 Luis L贸pez ha defensat la import脿ncia d’aquest projecte donada “l’exist猫ncia reiterada de diversos estereotips de tall discriminatori cap als col路lectius d’猫tnies minorit脿ries en diversos 脿mbits, principalment en l’educatiu i en el comunitari o ve茂nal, segons s’ha observat des del Negociat d’Immigraci贸 i Conviv猫ncia Social”.

Les accions formatives, de recerca i de sensibilitzaci贸 que s’implementen des del projecte Stop Rumors de l’Ajuntament de Castell贸 es recolzen totes elles en una estrat猫gia de visibilitzaci贸 que s’ha intentat que siga viral, per ser-ho tamb茅 el discurs del prejudici, la discriminaci贸 i la xenof貌bia, a trav茅s de les xarxes socials, amb iniciatives com el selfie antirumor. Aquesta campanya va comptar en la seua primera edici贸 amb la participaci贸 directa de m茅s de 100 persones i va tenir un abast de 26.662 persones en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.