fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló frena temporalment el 90% de desnonaments amb el protocol d’habitatge i adjudica tres pisos a famílies vulnerables

Castelló frena temporalment el 90% de desnonaments amb el protocol d’habitatge i adjudica tres pisos a famílies vulnerables

La Regidoria d’Habitatge destaca també l’impacte de la moratòria del Govern i confia en ampliar l’habitatge i els lloguers municipals.

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló va frenar temporalment el 90% d’ordres de desallotjament rebuts durant 2020 a través del protocol municipal antidesnonaments i ha adjudicat tres pisos municipals a famílies en una situació d’extrema vulnerabilitat.

“La situació de l’habitatge es continua agreujant per la crisi econòmica. L’Oficina Municipal d’Habitatge va rebre l’any passat 272 notificacions de desnonaments . Gràcies al Protocol signat amb l’Audiència remetem després als jutjats informes dels Serveis Socials de 245 per vulnerabilitat dels seus residents, que comporta una suspensió del llançament d’un a tres mesos mentre es busca una alternativa residencial o la tramitació d’ajudes. L’Escut Social del Govern va suspendre durant l’Estat d’Alarma els desnonaments per dificultats econòmiques. No és suficient i treballem per ampliar l’habitatge públic, els lloguers municipals o mobilitzar l’habitatge buit per a garantir el dret a l’habitatge”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

El protocol municipal d’habitatge permet ajornar el desnonament un mes en cas de propietats de particulars i tres mesos en entitats jurídiques (execucions hipotecàries). En aquest temps, el servei conveniat per l’Ajuntament amb el Col·legi d’Advocats assessora quant a la possibilitat de recepció d’ajudes públiques a les moratòries existents del Govern quant al pagament de lloguers de grans propietaris a fi de garantir una alternativa residencial.

Habitatge, en aquest sentit, va facilitar tres habitatges municipals que van quedar alliberades a persones en una situació extrema, i va proposar altres i 6 adjudicacions d’urgència a la Generalitat Valenciana.

“Estem posant tot l’esforç per a garantir l’accés constitucional d’habitatges i frenar l’onada de desnonaments que ara amenacen als lloguers per la situació de crisi de la pandèmia, a diferència de la crisi de 2011 quan els governs del PP van deixar a l’estacada a milers de desnonats”, explica la regidora María Jesus Garrido, que explica que els desnonaments en casos de vulnerabilitat es van suspendre durant l’Estat d’Alarma per part del Govern. Els que es van notificar a l’Ajuntament corresponien a sentències en ferma acordades abans d’entrar en vigor les moratòries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.