fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló genera 901 ocupacions en 2019 i dispara en un 220% la contractació indirecta

Castelló genera 901 ocupacions en 2019 i dispara en un 220% la contractació indirecta

L’alcaldessa recalca l’aposta per les polítiques d’ocupació amb un pressupost de 7,6 milions, un 615% més que en 2015.

Les polítiques d’ocupació desenvolupades i impulsades per l’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació i l’Agència de Desenvolupament Local-Castelló Crea, han generat 901 llocs de treball al llarg del passat any. D’elles, 518 han sigut contractacions indirectes, una xifra que s’ha disparat en registrar un augment de 220% en un any i que demostra, en paraules de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que el “esforç” que està realitzant el consistori per a generar oportunitats de treball reals en el sector privat està donant els seus fruits.
L’alcaldessa de Castelló ha recordat el canvi iniciat ja en el mandat anterior quan es va situar a les polítiques d’ocupació entre els objectius prioritaris del govern municipal i “es va dotar de contingut i pressupost el Pacte Local per l’Ocupació, que estava a zero a pesar que en 2013 la desocupació estava en la seua cota més alta i afectava a més de 21.000 persones”.
“El primer que vam fer va ser crear un Pla Estratègic municipal d’ocupació per a detectar oportunitats laborals i hem passat de tindre un pressupost d’un milió d’euros en 2015 a un pressupost de 7,6 milions en 2019, un 615% més”, ha destacat Marco. En 2013, l’any amb més atur a Castelló, l’esforç inversor per persona desocupada era de 64 euros. En 2019 ha sigut de 538 euros. “Hem tancat l’any amb 13.523 persones desocupades, són 7.500 menys que en 2013, la qual cosa suposa una reducció del 36%”, ha manifestat.
Marco ha recordat que les competències municipals en matèria d’ocupació són limitades, però ha apuntat que les administracions públiques han de fer un esforç, sobretot en època de crisi, per a generar ocupació en el sector privat. “I això és el que vam fer en arribar al govern, fer de locomotora en polítiques d’ocupació per a crear oportunitats”, ha afirmat.
En aquest sentit, la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha destacat que les polítiques desenvolupades per l’àrea d’ocupació i emprenedoria de l’Ajuntament han permés que 901 persones hagen trobat un lloc de treball. “Són 373 més que en 2018, per la qual cosa en només un any s’ha augmentat en un 71% l’ocupació generada des d’aquesta Regidoria”, ha indicat.
Puerta ha destacat la importància de l’augment en contractacions indirectes, ja que s’ha passat de 161 en 2018 a 518 en 2019, un augment del 220%. “L’Ajuntament, l’administració pública més pròxima a la ciutadania, té l’obligació de generar les oportunitats perquè el teixit empresarial de Castelló puga realitzar més contractacions, i nosaltres estem tenint aqueix ‘feedback’ amb les empreses per a detectar on estan les oportunitats i poder desenvolupar les polítiques actives d’ocupació que estan incidint directament en el teixit socioeconòmic local i generant ocupació”, ha explicat la regidora.
Puerta ha ressaltat que, d’aqueixes contractacions indirectes, 386 ho han sigut de persones que han passat pels serveis municipals d’assessorament i intermediació laboral. També ha destacat les 72 contractacions realitzades en el si de la segona edició de la Fira Castelló Crea, el doble que l’any passat.
Quant a contractacions directes, s’han realitzat 383 al llarg del passat any, entre les quals destaquen les 132 de Jornals de Vila.
D’altra banda, les línies de subvencions han ascendit a 351.500 euros i han suposat la contractació de 33 persones. Entre aquestes línies, destaca el programa d’ajuda a l’economia social i el Pla de Retorn del Talent, un programa pel qual s’ha facilitat el retorn de cinc joves qualificats.
La regidora d’Ocupació ha desgranat a més altres dades del balanç de l’àrea d’ocupació com els programes de formació, orientació i emprenedoria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.