fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló habilita un servei municipal de bicicletes elèctriques per al personal municipal

Castelló habilita un servei municipal de bicicletes elèctriques per al personal municipal

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, afirma que les dues bicicletes i el tricicle pretenen facilitar els desplaçaments laborals.

L’Ajuntament de Castelló ha engegat un servei municipal de bicicletes elèctriques per a facilitar els desplaçaments laborals del personal municipal. El regidor de Mobilitat Urbana, Rafa Simó, ha explicat que les dues bicicletes i el tricicle elèctrics “estan a la disposició dels funcionaris per als desplaçaments que necessiten realitzar dins de l’horari laboral amb el que, d’aquesta manera, promovem l’ús de la bicicleta entre els empleats municipals i reduïm l’ús d’un altre tipus de vehicles”.

Mobilitat ha enviat un escrit als empleats de l’Ajuntament informant-los de la inclusió d’aquestes dues bicicletes i un tricicle en el parc mòbil municipal per part de l’àrea de Mobilitat Urbana. Els tres vehicles s’han situat en la façana Nord del Palau Municipal, en la plaça del Mercat ambulant, encandenats al seu corresponent aparcabicis.

Els empleats que requerisquen l’ús d’aquestes bicicletes, l’horari inicial de les quals serà de 8.00 a 14.30, solament hauran de sol·licitar les claus en l’oficina de Mobilitat si les bicicletes estan disponibles, on se’ls explicarà el funcionament en el moment d’arreplegar-les. També es pot reservar el seu ús enviant un correu electrònic a movilidad@castello.es.

“Una de les nostres prioritats és afavorir la mobilitat sostenible i l’ús de la bicicleta per l’aquest servei municipal de bicicletes elèctriques és un pas més en aqueixa línia. A partir d’ara, veurem quin és el nivell de demanda i les necessitats d’ús per a poder valorar la implantació d’aquest servei nou”, ha explicat l’edil de Mobilitat.

Simó ha presentat aquest nou servei coincidint amb l’adhesió de Castelló al moviment 30 Dies amb bici i dins de la política municipal d’afavorir l’ús de la bicicleta dins dels desplaçaments urbans. En aquest sentit, el regidor ha recordat que en breu s’ampliarà el nombre de bases del BiciCas, el servei de préstec de bicicletes que l’any 2015 va batre rècords d’utilització amb més de mig milió de préstecs. A més, BiciCas també ha desenvolupat una aplicació que permet donar-se d’alta, adquirir abonaments i retirar bicicletes des del seu mòbil, sense necessitat de tràmits ni targeta.

“A aquestes millores en BiciCas també se sumisca l’aposta per la millora en la xarxa de carrils bici que ha permès connectar el casc urbà de Castelló amb les platges de manera ininterrompuda”, ha destacat el regidor, qui insisteix que “a Castelló es donen unes condicions òptimes, d’orografia i climatologia, que afavoreixen especialment l’ús de la bicicleta i que hem d’aprofitar i impulsar des de l’Administració pública”.

L’àrea de Mobilitat treballa ja en un Pla Director de la Bicicleta i en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per a avançar cap a un model de transport urbà més sostenible i que contemple a la bicicleta com a element essencial. “Facilitar els desplaçaments per la ciutat potenciant el transport públic i l’ús de la bicicleta són dos elements clau en la política de Mobilitat”, ha apuntat el regidor Rafa Simó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.