fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló hissa en el Serradal la bandera de ‘Platja sense Fum’ que l’acredita com a espai més saludable

Castelló hissa en el Serradal la bandera de ‘Platja sense Fum’ que l’acredita com a espai més saludable

L’alcaldessa destaca l’aposta pel patrimoni natural i per impulsar un turisme més respectuós amb el medi ambient i la salut.

La platja del Serradal ha hissat aquest divendres la bandera ‘Platja sense Fum’ que l’acredita com a espai lliure de tabac i que reafirma l’aposta de l’Ajuntament de Castelló per crear espais més saludables i sostenibles. Amb aquesta qualificació, que va ser sol·licitada pel consistori a la Direcció General de Salut Pública i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la platja del Serradal passa a formar part de la xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest divendres en l’acte de lliurament de la bandera per part de la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro. Un acte al qual també han assistit la regidora de Turisme, Pilar Escuder, i representants de la FVMP, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i del Centre de Salut Pública de Castelló.

“Castelló ha entrat a formar part de la xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana, per primera vegada, la platja del Serradal és un espai lliure de tabac, una iniciativa amb la qual potenciem aquesta emblemàtica platja com una zona més saludable, que fomenta el respecte a la salut de les persones i que ofereix un entorn més amable per al gaudiment de la platja”, ha manifestat Marco.

L’alcaldessa ha destacat l’aposta que des del consistori s’està realitzant perquè el Serradal siga un espai cada vegada més respectuós amb el medi ambient. “Aquesta nova distinció suposa un nou reconeixement al Serradal, una platja emblemàtica per l’existència d’una zona de protecció dunar en la qual nidifica el Corriol Camanegre i que ha sigut declarada com a microreserva de flora”, ha afirmat. Marco ha recalcat que aquesta iniciativa reforça l’aposta per la sostenibilitat, ja que “el turisme no pot anar d’esquena al medi ambient”.

“El medi ambient i la sostenibilitat també és un reclam d’un turisme respectuós, familiar i saludable”, ha recalcat. “Avancem així en la posada en valor del patrimoni natural i en la protecció de la biodiversitat del Serradal, que va ser declarada en 2019 microreserva de flora per a protegir l’únic sistema dunar de Castelló”, ha recordat.

Per part seua, la secretària autonòmica de Salut Pública ha agraït a l’alcaldessa la seua aposta per formar part de la xarxa de platges sense fum i ha destacat el valor de conscienciació i protecció mediambiental que implica aquesta iniciativa, no sols per generar espais sense fum sinó pel que suposa evitar la contaminació per burilles.

Cal recordar que la platja del Serradal va ser catalogada com a microreserva de flora a l’agost de 2019 després de la sol·licitud presentada pel govern municipal del passat mandat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.