fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 hissa en el Serradal la bandera de ‘Platja sense Fum’ que l’acredita com a espai m茅s saludable

Castell贸 hissa en el Serradal la bandera de ‘Platja sense Fum’ que l’acredita com a espai m茅s saludable

L’alcaldessa destaca l’aposta pel patrimoni natural i per impulsar un turisme m茅s respectu贸s amb el medi ambient i la salut.

La platja del Serradal ha hissat aquest divendres la bandera ‘Platja sense Fum’ que l’acredita com a espai lliure de tabac i que reafirma l’aposta de l’Ajuntament de Castell贸 per crear espais m茅s saludables i sostenibles. Amb aquesta qualificaci贸, que va ser sol路licitada pel consistori a la Direcci贸 General de Salut P煤blica i a la Federaci贸 Valenciana de Municipis i Prov铆ncies (FVMP), la platja del Serradal passa a formar part de la xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha participat aquest divendres en l’acte de lliurament de la bandera per part de la secret脿ria auton貌mica de Salut P煤blica i del Sistema Sanitari P煤blic, Isaura Navarro. Un acte al qual tamb茅 han assistit la regidora de Turisme, Pilar Escuder, i representants de la FVMP, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emerg猫ncia Clim脿tica i Transici贸 Ecol貌gica i del Centre de Salut P煤blica de Castell贸.

“Castell贸 ha entrat a formar part de la xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana, per primera vegada, la platja del Serradal 茅s un espai lliure de tabac, una iniciativa amb la qual potenciem aquesta emblem脿tica platja com una zona m茅s saludable, que fomenta el respecte a la salut de les persones i que ofereix un entorn m茅s amable per al gaudiment de la platja”, ha manifestat Marco.

L’alcaldessa ha destacat l’aposta que des del consistori s’est脿 realitzant perqu猫 el Serradal siga un espai cada vegada m茅s respectu贸s amb el medi ambient. “Aquesta nova distinci贸 suposa un nou reconeixement al Serradal, una platja emblem脿tica per l’exist猫ncia d’una zona de protecci贸 dunar en la qual nidifica el Corriol Camanegre i que ha sigut declarada com a microreserva de flora”, ha afirmat. Marco ha recalcat que aquesta iniciativa refor莽a l’aposta per la sostenibilitat, ja que “el turisme no pot anar d’esquena al medi ambient”.

“El medi ambient i la sostenibilitat tamb茅 茅s un reclam d’un turisme respectu贸s, familiar i saludable”, ha recalcat. “Avancem aix铆 en la posada en valor del patrimoni natural i en la protecci贸 de la biodiversitat del Serradal, que va ser declarada en 2019 microreserva de flora per a protegir l’煤nic sistema dunar de Castell贸”, ha recordat.

Per part seua, la secret脿ria auton貌mica de Salut P煤blica ha agra茂t a l’alcaldessa la seua aposta per formar part de la xarxa de platges sense fum i ha destacat el valor de conscienciaci贸 i protecci贸 mediambiental que implica aquesta iniciativa, no sols per generar espais sense fum sin贸 pel que suposa evitar la contaminaci贸 per burilles.

Cal recordar que la platja del Serradal va ser catalogada com a microreserva de flora a l’agost de 2019 despr茅s de la sol路licitud presentada pel govern municipal del passat mandat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.