fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 i Generalitat aborden els projectes de nous habitatges p煤blics m茅s eficients

Castell贸 i Generalitat aborden els projectes de nous habitatges p煤blics m茅s eficients

L’alcaldessa, el conseller d’Habitatge i la regidora d’Habitatge visiten les obres de rehabilitaci贸 de l’edifici del carrer Santa Cruz de Tenerife.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha mantingut aquest dimarts una reuni贸 amb el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclim脿tica, H茅ctor Illueca, per a abordar les pol铆tiques i actuacions conjuntes en mat猫ria d’habitatge. A la trobada tamb茅 ha assistit la regidora d’Habitatge, Mar铆a Jes煤s Garrido. Posteriorment, han visitat les obres de rehabilitaci贸 de l’edifici del carrer Santa Cruz de Tenerife, 18, acompanyats pel secretari auton貌mic d’Habitatge, Alejandro Aguilar, i el director de l麓Entitat Valenciana d麓Habitatge i S貌l (EVha), Rafael Montero.

L’alcaldessa de Castell贸 ha agra茂t la visita del vicepresident segon i conseller i ha apuntat que, amb trobades com el d’aquest dimarts, “reforcem els lla莽os de col路laboraci贸 entre totes dues administracions amb l’objectiu d’impulsar l’acc茅s a l’habitatge a la nostra ciutat”. En aquest sentit, Marco ha destacat el projecte de rehabilitaci贸 de l’edifici del carrer Santa Cruz de Tenerife en el qual la Conselleria destina 4,3 milions d’euros a la millora d’aquest immoble que posar脿 a disposici贸 36 nous habitatges per a lloguer. “Projectes com aquest so un exemple de la import脿ncia de la cooperaci贸 i coordinaci贸 entre administracions per a impulsar pol铆tiques que beneficien a la ciutadania”, ha indicat.

La regidora d’Habitatge, Mar铆a Jes煤s Garrido, ha destacat tamb茅 la col路laboraci贸 entre la Generalitat i l’Ajuntament per a impulsar les pol铆tiques d’habitatge, posant d’exemple, la integraci贸 de la ciutat en la Xarxa Xaloc, “que ens ha perm茅s millorar recursos t猫cnics i humans per a accelerar les actuacions en mediaci贸 i rehabilitaci贸”. Garrido ha subratllat el suport de finan莽ament de la Conselleria en en el Pla de Compra P煤blica Municipal, i la gesti贸 entre totes dues Administraci贸 per a desenvolupar el pla d’ajudes de rehabilitaci贸 del Programa Barris.

Durant la visita a les obres de rehabilitaci贸 de l’edifici del carrer Santa Cruz de Tenerife, el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclim脿tica, H茅ctor Illueca, ha assegurat que es tracta de “un projecte emblem脿tic perqu猫 representa una transici贸 ecol貌gica i social” i implica “introduir elements d’innovaci贸 ecol貌gica en el sector de l’edificaci贸”. A m茅s, inclou “millores energ猫tiques substancials que tenen una especial import脿ncia en el moment actual en qu猫 vivim de crisi energ猫tica”. Segons ha explicat, aquesta crisi requereix respostes dels poders p煤blics i “la primera d’elles ha de ser impulsar aquest tipus de projectes que abunden en una millora de l’efici猫ncia energ猫tica i tamb茅 de la sostenibilitat social”. En aqueix sentit, ha comentat com l’aplicaci贸 d’aquestes mesures es veuran reflectides, per exemple, en la baixada de la factura de la llum.

Es tracta d’un projecte de rehabilitaci贸 d’habitatges que la Conselleria, a trav茅s de l’EVha, est脿 executant des de mitjan maig. “La previsi贸 茅s que a la fi de 2023 Castell贸 compte amb 36 nous habitatges que es destinaran a lloguer i d’aquesta manera ampliem el parc p煤blic de la ciutat”, ha assenyalat Illueca.

Cal recordar que l’actuaci贸 es va adscriure al projecte europeu HAPPEN, en el qual EVha ha participat i l’objectiu del qual 茅s la cerca de solucions constructives innovadores d’efici猫ncia energ猫tica en l’脿mbit mediterrani per a aconseguir un 60% d’estalvi en els habitatges. La Conselleria t茅 pressupostada per a aquesta actuaci贸 4,5 milions d’euros.

L’edifici de Santa Cruz de Tenerife va ser seleccionat per a desenvolupar un dels tres projectes pilot de HAPPEN, les obres dels quals suposaran una posada en pr脿ctica i una fita en la rehabilitaci贸 d’edificis d’habitatge aplicant mesures i consideracions constructives i de disseny establides en el projecte europeu.

Caracter铆stiques
Aquests habitatges es caracteritzaran per tindre una doble fa莽ana per a mitigar els rigors de l’orientaci贸 sud dominant. Disposar脿 a m茅s de fusteries amb eliminaci贸 de pont t猫rmic i un sistema de ventilaci贸 per a regular el control de temperatura interior. De la mateixa manera, incorporar脿 aparells d’aerotermia per a la generaci贸 de l’aigua calenta sanit脿ria, amb el que es redueix el consum en aquest apartat.

L’actuaci贸 inclour脿 tamb茅 un nou sistema d’a茂llament en el propi forjat, amb el qual s’aconseguir脿 una minoraci贸 important del pont t猫rmic en la pr貌pia estructura. Finalment, els tres nuclis d’escala incorporaran energia fotovoltaica per a l’alimentaci贸 independent de l’ascensor, la qual cosa permet una autonomia respecte a possibles corts del servei. Totes aquestes mesures requereixen d’un proc茅s de ‘aprenentatge’ per part dels futurs residents dels habitatges per a optimitzar la inversi贸 realitzada i aconseguir els estalvis que es persegueixen. A m茅s, les obres incorporaran s貌ls de cer脿mica.

Els primers mesos de les obres s’han centrat en les demolicions interiors de l’edifici, que es troben ja acabades, i en l’actualitat es treballa en les envolupants exteriors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.