fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 i l’Entitat d’Habitatge i S貌l aborden sectors urban铆stics com el del Riu Sec

Castell贸 i l’Entitat d’Habitatge i S貌l aborden sectors urban铆stics com el del Riu Sec

El regidor d’Urbanisme i el director general de l’EVha acorden reactivar la promoci贸 d’habitatges de Santa Cruz de Tenerife.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castell贸, Rafa Sim贸, ha mantingut hui una reuni贸 amb el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i S貌l (EVha), Alberto Aznar, en la qual, al costat de t猫cnics, han abordat la necessitat d’avan莽ar tr脿mits urban铆stics de diversos sectors, com el sector 24 (Riu Sec). “L’objectiu 茅s donar una soluci贸 a sectors que es van planificar fa anys i en aqueix sentit estem col路laborant tant l’Ajuntament com l’Entitat Valenciana d’Habitatge i S貌l”, ha explicado el regidor Sim贸.

Respecte als projectes urban铆stics, des del Consell s’ha manifestat en la trobada, la ferma voluntat d’implantar un model territorial i urban铆stic sostenible que preserve, mantinga i conserve els valors territorials i ambientals de la Comunitat. Tot aix貌 adequant la classificaci贸 dels s貌ls urbans i urbanitzables a les necessitats actuals.

Al costat del tema urban铆stic, en la reuni贸 tamb茅 s’ha tractat la situaci贸 de l’edifici d’habitatges del carrer Santa Cruz de Tenerife de Castell贸, la rehabilitaci贸 del qual es far脿 aplicant criteris d’efici猫ncia energ猫tica del projecte europeu HAPPEN. Cal tindre en compte que aquest edifici 茅s un dels tres projectes pilots d’aquesta actuaci贸 en la qual la Generalitat participa al costat d’altres pa茂sos europeus.

El director general de l’EVha ha comentat que una vegada s’obtinga la llic猫ncia per part del consistori, la Conselleria licitar脿 les obres. La previsi贸 茅s que els treballs es puguen iniciar en el tercer trimestre de l’any. La Conselleria d’Habitatge t茅 prevista una partida pressupost脿ria de 2,6 milions d’euros per a la rehabilitaci贸 d’aquest edifici.

Aquesta actuaci贸 forma part del pla de reactivaci贸 de promocions d’edificaci贸 d’habitatges protegits de l’EVha que van ser paralitzades fa aproximadament una d猫cada. Aquest pla suposa la represa d’un total de huit edificis en diversos municipis de la Comunitat, amb una inversi贸 de 6,3 milions d’euros, per a ampliar el parc d’habitatge protegit de lloguer assequible en 111 habitatges m茅s.

El projecte de l’edifici del carrer Santa Cruz de Tenerife inclou la intervenci贸 puntual en l’estructura, per貌 sobretot en la redefinici贸 de fa莽anes i cobertes per a adequar-se als criteris d’efici猫ncia energ猫tica que s’aconsegueixen. A m茅s, es refar脿 de nou l’interior de les 35 habitatges que actualment estan buides donada la seua condici贸 d’inhabitabilitat, aix铆 com dels elements comuns.

En la reuni贸 tamb茅 s’ha fet un rep脿s de la situaci贸 de les 321 habitatges p煤blics que la Conselleria gestiona a Castell贸 de la Plana i de les 193 que disposa en lloguer assequible i que s贸n propietat de l’EVha.

En l’actualitat la Conselleria treballa en la reparaci贸 de tres habitatges que s’adjudicaran en lloguer social, ajustat a les circumst脿ncies socioecon貌miques dels seus residents. A m茅s, t茅 en valoraci贸 altres 15 per a la seua pr貌xima rehabilitaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.