fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló i l’Entitat d’Habitatge i Sòl aborden sectors urbanístics com el del Riu Sec

Castelló i l’Entitat d’Habitatge i Sòl aborden sectors urbanístics com el del Riu Sec

El regidor d’Urbanisme i el director general de l’EVha acorden reactivar la promoció d’habitatges de Santa Cruz de Tenerife.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha mantingut hui una reunió amb el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, en la qual, al costat de tècnics, han abordat la necessitat d’avançar tràmits urbanístics de diversos sectors, com el sector 24 (Riu Sec). “L’objectiu és donar una solució a sectors que es van planificar fa anys i en aqueix sentit estem col·laborant tant l’Ajuntament com l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl”, ha explicado el regidor Simó.

Respecte als projectes urbanístics, des del Consell s’ha manifestat en la trobada, la ferma voluntat d’implantar un model territorial i urbanístic sostenible que preserve, mantinga i conserve els valors territorials i ambientals de la Comunitat. Tot això adequant la classificació dels sòls urbans i urbanitzables a les necessitats actuals.

Al costat del tema urbanístic, en la reunió també s’ha tractat la situació de l’edifici d’habitatges del carrer Santa Cruz de Tenerife de Castelló, la rehabilitació del qual es farà aplicant criteris d’eficiència energètica del projecte europeu HAPPEN. Cal tindre en compte que aquest edifici és un dels tres projectes pilots d’aquesta actuació en la qual la Generalitat participa al costat d’altres països europeus.

El director general de l’EVha ha comentat que una vegada s’obtinga la llicència per part del consistori, la Conselleria licitarà les obres. La previsió és que els treballs es puguen iniciar en el tercer trimestre de l’any. La Conselleria d’Habitatge té prevista una partida pressupostària de 2,6 milions d’euros per a la rehabilitació d’aquest edifici.

Aquesta actuació forma part del pla de reactivació de promocions d’edificació d’habitatges protegits de l’EVha que van ser paralitzades fa aproximadament una dècada. Aquest pla suposa la represa d’un total de huit edificis en diversos municipis de la Comunitat, amb una inversió de 6,3 milions d’euros, per a ampliar el parc d’habitatge protegit de lloguer assequible en 111 habitatges més.

El projecte de l’edifici del carrer Santa Cruz de Tenerife inclou la intervenció puntual en l’estructura, però sobretot en la redefinició de façanes i cobertes per a adequar-se als criteris d’eficiència energètica que s’aconsegueixen. A més, es refarà de nou l’interior de les 35 habitatges que actualment estan buides donada la seua condició d’inhabitabilitat, així com dels elements comuns.

En la reunió també s’ha fet un repàs de la situació de les 321 habitatges públics que la Conselleria gestiona a Castelló de la Plana i de les 193 que disposa en lloguer assequible i que són propietat de l’EVha.

En l’actualitat la Conselleria treballa en la reparació de tres habitatges que s’adjudicaran en lloguer social, ajustat a les circumstàncies socioeconòmiques dels seus residents. A més, té en valoració altres 15 per a la seua pròxima rehabilitació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.