fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 impulsa amb la UJI el seu projecte de ciutat amigable amb les persones majors

Castell贸 impulsa amb la UJI el seu projecte de ciutat amigable amb les persones majors

L’alcaldessa Amparo Marco i el rector Vicent Climent signen un conveni “per a contribuir al desenvolupament d’una ciutat m茅s habitable”.

L’Ajuntament de Castell贸 i la Universitat Jaume I han signat un conveni de col路laboraci贸 per al desenvolupament del projecte Castell贸: ciutat amigable amb les persones majors. L’alcaldessa Amparo Marco i el rector Vicent Climent han signat avui el conveni de col路laboraci贸 per a impulsar aquest programa en el qual s’han seleccionat 40 propostes que integraran el pla d’acci贸 trienal “amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels majors de la nostra ciutat”, segons ha destacat Marco.

La col路laboraci贸 entre ambdues institucions ha perm猫s la participaci贸 d’un equip d’investigadors de la UJI encap莽alat per Antoni Caballer en el diagn貌stic de la situaci贸 dels majors en 脿mbits com a transport, habitatge, respecte i inclusi贸 social, participaci贸, comunicaci贸, ocupaci贸, serveis socials i de salut i espais a l’aire lliure i edificis.

L’estudi es desenvolupa a trav茅s d’una metodologia participativa que permet involucrar a les persones majors en l’an脿lisi de la seua situaci贸 tenint en compte les seues necessitats, percepcions i opinions durant tot el proc茅s. L’alcaldessa de Castell贸 ha ressaltat la import脿ncia de cuidar dels majors: “Despr茅s d’haver estat tota la seua vida treballant per un futur per als seus fills i per a uns altres, per a aquesta comunitat i per al pa铆s, l’administraci贸 p煤blica ha de cuidar-los quan ho necessiten o simplement treballar perqu猫 siguen una mica m茅s felices, en a莽貌 consisteix governar”.

Marco ha afegit que “des de l’Ajuntament creiem que tot el que vaja encaminat als m茅s joves, que s贸n el nostre futur, i als m茅s majors, al final el que fa 茅s que la ciutat siga una ciutat per a tots i per a totes”. En aquesta mateixa l铆nia, el rector de la UJI ha destacat que aquesta recerca “ajuda a saber com estem, a fer aqueixa radiografia perqu猫 l’administraci贸 despr茅s puga fer les pol铆tiques m茅s adequades amb la finalitat de contribuir al desenvolupament d’una ciutat m茅s habitable i amigable”. Climent ha ressaltat aix铆 mateix la import脿ncia d’atendre a un col路lectiu que pot resultar especialment vulnerable com s贸n les persones majors.

El conveni signat permet a l’Ajuntament i a la Universitat Jaume I treballar de manera conjunta en la recollida i an脿lisi de dades que facilite la diagnosi de la ciutat en cadascuna de les 脿rees d’actuaci贸 que es defineixen en el Protocol de Vancouver, document guia facilitat per l’Organitzaci贸 Mundial de la Salut (OMS) i que informa la metodologia a utilitzar en la primera fase del projecte de ciutats amigables. Aix铆 mateix, estableix la col路laboraci贸 en fases posteriors del projecte que suposa l’adhesi贸 de Castell贸 a la Xarxa de Ciutats Amigables per a les Persones Majors impulsada per l’OMS en 2006 amb la finalitat d’incorporar la perspectiva de l’envelliment de la poblaci贸 en totes les 脿rees d’actuaci贸 municipal.

La signatura del conveni ha explicat a m茅s amb la pres猫ncia de la vicerectora d’Internacionalitzaci贸, Cooperaci贸 i Multiling眉isme, Inmaculada Fortanet; la directora de l’Oficina de Cooperaci贸 al Desenvolupament i Solidaritat de la UJI, Carmen L谩zaro; i els investigadors del Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia Antoni Caballer i Ana Alarc贸n.

Leave a Reply

Your email address will not be published.