fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 impulsa mesures de millora de qualitat de l’aire i seguretat en el pol铆gon del Serrallo

Castell贸 impulsa mesures de millora de qualitat de l’aire i seguretat en el pol铆gon del Serrallo

L’Ajuntament acorda amb el Consell realitzar simulacres al Grau i demana col路laboraci贸 per a promoure una xarxa de sensors.

L’Ajuntament de Castell贸 ha celebrat aquest divendres una trobada entre el tinent d’alcalde del Grau, Rafa Sim贸; el regidor de Seguretat P煤blica i Emerg猫ncies, Omar Braina; i el regidor de Transici贸 Ecol貌gica, Fernando Navarro, amb el secretari auton貌mic de Seguretat i Emerg猫ncies, Jos茅 Mar铆a 脕ngel; i el director general d’Educaci贸 i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, al costat de t猫cnics de totes dues administracions, amb l’objectiu d’abordar actuacions a realitzar en el pol铆gon del Serrallo en mat猫ria de seguretat i qualitat ambiental. En aquesta trobada s’ha acordat la realitzaci贸 de simulacres en el pol铆gon despr茅s de la recent aprovaci贸 del Pla d’Emerg猫ncies Exterior (PEE) del Serrallo i s’ha plantejat la necessitat d’un conveni i sol路licitar la col路laboraci贸 del Consell per a promoure la implantaci贸 d’una xarxa de sensors, entre altres mesures.

Aix铆, el regidor de Transici贸 Ecol貌gica, Fernando Navarro, ha proposat al director general de Qualitat i Educaci贸 Ambiental, Joan Piquer, la signatura d’un conveni perqu猫 col路labore en el finan莽ament del pla municipal de qualitat de l’aire, una actuaci贸 que, entre altres mesures, contempla la instal路laci贸 d’una xarxa de sensors complement脿ria a l’actual sistema auton貌mic que amplie la informaci贸 sobre les emissions del pol铆gon del Serrallo.

Navarro ha informat la Conselleria que l’Ajuntament ha comen莽at els tr脿mits per a desenvolupar un pla municipal de qualitat de l’aire abordant un estudi preliminar de modelitzaci贸 sobre la zona del Serrallo. “Ens hem comprom茅s amb la Generalitat a traslladar-los una proposta de conveni”, ha indicat.

L’informe preliminar, elaborat per la Universitat Polit猫nica de Catalunya, realitza una modelitzaci贸 de l’impacte de les emissions i proposa la posada en marxa d’una xarxa de sensors de mesurament en deu punts de la ciutat que recullen mostres dels episodis de m茅s impacte i caracteritzen els components presents en l’aire. Navarro tamb茅 ha subratllat la seua intenci贸 d’incorporar a l’Ajuntament en el conveni que en breu signar脿 la Conselleria amb el Port de Castell贸.

El director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer, ha anunciat per la seua part una s猫rie de novetats per a refor莽ar el control de la qualitat ambiental i acabar amb les olors epis貌diques al Grau. Segons ha explicat, s’instal路lar脿 un mesurador fix a l’entorn del col路legi la Marina del Grau. A m茅s, ha apuntat que la fundaci贸 p煤blica del CEAM promour脿 anal铆tiques qu铆miques addicionals que serviran per a determinar i eliminar els problemes d’olors al Grau. Tamb茅, que es promouran amb fons de la UE la realitzaci贸 d’an脿lisi en les emissions de les ximeneres del Serrallo. Finalment, ha recordat que est脿 en marxa un protocol d’actuaci贸 davant avisos, que integra a les Administracions, Port i empreses, que realitza una tra莽abilitat de les olors.

Simulacres en 2020

En mat猫ria de seguretat, el regidor de Seguretat P煤blica i Emerg猫ncies, Omar Braina, ha destacat que l’Ag猫ncia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emerg猫ncies (AVSRE) ha at茅s la petici贸 del consistori de realitzar simulacres en el Serrallo despr茅s de la recent aprovaci贸 el 30 de gener de 2020 de l’actualitzaci贸 del Pla d’Emerg猫ncia Exterior (PEE) del pol铆gon El Serrallo. “La nostra principal reivindicaci贸 era l’organitzaci贸 de simulacres per a comprovar l’efectivitat del pla, posar a prova la participaci贸 i coordinaci贸 de tots els organismes i per a donar a con茅ixer a la ciutadania els protocols d’actuaci贸”, ha indicat Braina.

El secretari auton貌mic de Seguretat i Emerg猫ncies, Jos茅 Mar铆a 脕ngel, ha confirmat que al llarg d’enguany es realitzaran simulacres en el pol铆gon del Serrallo, que seran definits en els pr貌xims mesos. 脕ngel ha explicat que enguany s’implantar脿 el nou PEE del pol铆gon i que, per a aix貌, es duran a terme una s猫rie de reunions amb totes les institucions i organismes implicats.

La fase d’implantaci贸 del pla comptar脿 a m茅s amb una fase de difusi贸 i actualitzaci贸 d’una campanya d’informaci贸 a la poblaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.