fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 impulsa un projecte pilot de pintura de fanals que evita l’oxidaci贸 pels orins de gossos

Castell贸 impulsa un projecte pilot de pintura de fanals que evita l’oxidaci贸 pels orins de gossos

La regidora de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera, explica que aquesta prova s’aplicar脿 en mig centenar de llumin脿ries de la Ronda i la pla莽a Na Violant.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria de Salut P煤blica, ha engegat una actuaci贸 pilot de pintura de fanals que repel路leixen els orins dels gossos gr脿cies a l’煤s de resina i una pintura de poliuret脿 amb l’objectiu de minimitzar els danys per oxidaci贸 que provoquen aquests orins. La regidora Mary Carmen Ribera ha explicat que es tracta de projecte pilot “de regeneraci贸, reparaci贸 i sanejament que s’aplicar脿 en mig centenar de fanals en la Ronda i en la pla莽a Na Violant”. 

Aquesta prova pilot, que ha comen莽at a executar-se aquesta mateixa setmana, s’aplica en quatre fases: escatat i sanejat; encofrat amb resines, rematades i una 煤ltima fase amb l’aplicaci贸 de pintura de poliuret脿. Ribera ha afirmat que “una vegada executada aquesta fase pilot s’analitzaran els seus resultats i en cas de ser satisfactoris s’analitzar脿 la seua extensi贸 a m茅s zones de la ciutat”. 

L’actuaci贸 en els fanals comporta l’escatat i sanejat de la part inferior de les llumin脿ries, es forma una canaleta en el paviment i s’imprimeix antioxidant en la base met脿l路lica, a m茅s es realitza un encofrat amb resina que evitar脿 la futura oxidaci贸 i s’acaba amb la capa de pintura de poliuret脿 La responsable de l’脿rea de Salut P煤blica de l’Ajuntament de Castell贸 ha apuntat que es tracta d’una mesura que respon a part de les queixes ciutadanes rebudes per la brut铆cia que generen els orines dels gossos. 

“脡s un forma de protecci贸 als fanals dels perjudicis que generen els orines dels cans i que esperem contribu茂sca al seu manteniment d’una forma m茅s duradora”, ha insistit l’edil Mary Carmen Ribera. No obstant a莽貌, la regidora ha subratllat que la prevenci贸 茅s la millor manera d’evitar la deterioraci贸 del mobiliari urb脿. “Hem d’insistir que els propietaris i propiet脿ries no han de deixar que les seues mascotes pixen en el mobiliari urb脿, com puguen ser fanals o sem脿fors, ja que comporta una important despesa de manteniment. 脡s millor que els acostumen al fet que utilitzen els escocells dels arbres o la cal莽ada junt a les voreres perqu猫 els carrers es baldegen amb assidu茂tat”. 

Ribera ha recordat que des de la Regidoria de Salut P煤blica s’ha impulsat la campanya de conscienciaci贸 Cosa de 2 per a una tinen莽a responsable d’animals que inclou, entre unes altres, l’obligaci贸 d’arreplegar els excrements de les mascotes. A m茅s, tamb茅 ha apuntat que la Regidoria de Sostenibilitat dirigida per Sara Us贸 ha impulsat una campanya de passejos c铆vics en col路laboraci贸 amb una de les protectores de la ciutat “en la qual s’han donat consells pr脿ctics sobre com guiar als gossos fins a les zones d’esplai can铆 i al compliment de les seues normes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.