fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló impulsa un projecte pilot de pintura de fanals que evita l’oxidació pels orins de gossos

Castelló impulsa un projecte pilot de pintura de fanals que evita l’oxidació pels orins de gossos

La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, explica que aquesta prova s’aplicarà en mig centenar de lluminàries de la Ronda i la plaça Na Violant.

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Salut Pública, ha engegat una actuació pilot de pintura de fanals que repel·leixen els orins dels gossos gràcies a l’ús de resina i una pintura de poliuretà amb l’objectiu de minimitzar els danys per oxidació que provoquen aquests orins. La regidora Mary Carmen Ribera ha explicat que es tracta de projecte pilot “de regeneració, reparació i sanejament que s’aplicarà en mig centenar de fanals en la Ronda i en la plaça Na Violant”. 

Aquesta prova pilot, que ha començat a executar-se aquesta mateixa setmana, s’aplica en quatre fases: escatat i sanejat; encofrat amb resines, rematades i una última fase amb l’aplicació de pintura de poliuretà. Ribera ha afirmat que “una vegada executada aquesta fase pilot s’analitzaran els seus resultats i en cas de ser satisfactoris s’analitzarà la seua extensió a més zones de la ciutat”. 

L’actuació en els fanals comporta l’escatat i sanejat de la part inferior de les lluminàries, es forma una canaleta en el paviment i s’imprimeix antioxidant en la base metàl·lica, a més es realitza un encofrat amb resina que evitarà la futura oxidació i s’acaba amb la capa de pintura de poliuretà La responsable de l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Castelló ha apuntat que es tracta d’una mesura que respon a part de les queixes ciutadanes rebudes per la brutícia que generen els orines dels gossos. 

“És un forma de protecció als fanals dels perjudicis que generen els orines dels cans i que esperem contribuïsca al seu manteniment d’una forma més duradora”, ha insistit l’edil Mary Carmen Ribera. No obstant açò, la regidora ha subratllat que la prevenció és la millor manera d’evitar la deterioració del mobiliari urbà. “Hem d’insistir que els propietaris i propietàries no han de deixar que les seues mascotes pixen en el mobiliari urbà, com puguen ser fanals o semàfors, ja que comporta una important despesa de manteniment. És millor que els acostumen al fet que utilitzen els escocells dels arbres o la calçada junt a les voreres perquè els carrers es baldegen amb assiduïtat”. 

Ribera ha recordat que des de la Regidoria de Salut Pública s’ha impulsat la campanya de conscienciació Cosa de 2 per a una tinença responsable d’animals que inclou, entre unes altres, l’obligació d’arreplegar els excrements de les mascotes. A més, també ha apuntat que la Regidoria de Sostenibilitat dirigida per Sara Usó ha impulsat una campanya de passejos cívics en col·laboració amb una de les protectores de la ciutat “en la qual s’han donat consells pràctics sobre com guiar als gossos fins a les zones d’esplai caní i al compliment de les seues normes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.