fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 impulsa una nova bossa de lloguer social amb incentius per als propietaris per a incrementar la cobertura en habitatge

Castell贸 impulsa una nova bossa de lloguer social amb incentius per als propietaris per a incrementar la cobertura en habitatge

L’alcaldessa i la regidora d’Habitatge presenten una iniciativa que pret茅n ampliar el parc de lloguer social.

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castell贸 impulsa una nova bossa de lloguer social municipal que inclou incentius per als propietaris amb l’objectiu d’incrementar la cobertura de lloguer social i assequible de la ciutat. Els arrendataris que cedisquen pisos buits en condicions d’habitabilitat rebran 1.500 euros per a compensar la limitaci贸 del preu, una bonificaci贸 de l’IBI del 90% i assessorament de l’Oficina Municipal d’Habitatge. Tamb茅 comptaran amb fins a 3.500 euros per a sufragar possibles desperfectes i impagament.

Les noves condicions de la bossa de lloguer social entraran en vigor el mes de gener i han sigut presentades aquest dimecres en roda de premsa per l’alcaldessa, Amparo Marco, i la regidora d’Habitatge, Mar铆a Jes煤s Garrido.

L’alcaldessa ha destacat que la nova bossa de lloguer social s’activar脿 a partir de gener “refor莽ant aix铆 les pol铆tiques d’habitatge” en un moment complicat per a moltes fam铆lies de la ciutat per la covid-19 i els seus efectes socials i econ貌mics. “Una iniciativa que se suma a unes altres que s’estan impulsant des de l’Ajuntament des del 2015 per a garantir un dret constitucional com 茅s l’acc茅s a un habitatge digne”, ha assegurat. A m茅s, Marco ha posat en valor les accions centrades en endre莽ar i ampliar el parc d’habitatges p煤blics, entre altres, a trav茅s de l’脌rea de Regeneraci贸 i Renovaci贸 Urbana del barri de la Guinea o la reforma sostenible d’un edifici de l’avinguda Caputxins. L’alcaldessa tamb茅 ha posat l’accent en el primer Pla Estrat猫gic d’Habitatge.

“Presentem una nova bossa de lloguer municipal perqu猫 ens consta que hi ha una part important d’habitatges de particulars que poden ser posades en lloguer assequible”, ha subratllat la regidora d’Habitatge, que ha afirmat que el preu arrendament se situa en els 4 euros per metre quadrat i el m脿xim del lloguer no podr脿 superar els 400 euros.

Aix铆, segons ha explicat, el propietari que cedisca el seu pis a l’Ajuntament rebr脿 1.500 euros, comptar脿 amb un 90% de bonificaci贸 de l’IBI, tindr脿 prioritat en la convocat貌ria d’ajudes de reformes d’interior (de 4.000 euros) i, a m茅s, comptar脿 amb un dep貌sit de fins a 3.500 euros per a pagar possibles impagaments o millores. L’Oficina Municipal d’Habitatge enlla莽ar脿 a l’arrendatari amb la llista de demandants de lloguers socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.