fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló impulsarà un pla de formació en agroecologia i comerç de proximitat per a ajudar a la reactivació agrària

Castelló impulsarà un pla de formació en agroecologia i comerç de proximitat per a ajudar a la reactivació agrària

La Regidoria de Transició Ecològica dissenya el programa formatiu de l’Escola d’Agroecologia de l’Horta.

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló està dissenyant un nou i ampli pla de formació en agroecologia i canals curts de comercialització per a ajudar a la reactivació agrària. Amb aquests cursos es pretén mobilitzar i formar al teixit productiu perquè s’enfronte als reptes de la transició ecològica i la recuperació postcovid i potenciar la producció i comerç de quilòmetre zero.

La formació és un dels sis objectius del Pla de Reactivació Agrària que acabem de presentar des de la Regidoria de Transició Ecològica, ja que és una de les necessitats que demanda el sector per a millorar la seua rendibilitat, incorporar nous productors i garantir el relleu generacional. Ara hem contractat una proposta per a impulsar un programa de formació que abasta un ventall de matèries per a fomentar la transformació de la producció cap a l’agroecologia i els canals curts de comercialització”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El projecte es fonamenta en dos documents realitzats per la Regidoria en les seues polítiques per a recuperar el sector primari com el Pla de Reactivació Agrària i el diagnòstic estratègic per a promoure canals curts de comercialització agroalimentària al final de Castelló. L’objectiu és millorar la professionalització i atraure l’entrada de nous professionals.

El pla formatiu consta de sis cursos que ensenyaren sobre la gestió del sòl, aigua i nutrició en la producció hortícola ecològica; citricultura ecològica; iniciatives logístiques compartides que impulsen el comerç de proximitat; eines digitals per al foment dels canals curts de comercialització; i obradors compartits.

“La reactivació del sector primari es presenta com una oportunitat en la recuperació postcovid fomentant noves dinàmiques que aposten per l’agroecologia i el consum de proximitat. Els fons europeus invertiran una quantitat important en transició ecològica i des de l’Ajuntament treballem perquè aquesta inversió es materialitze en la recuperació del sector agrari”, afirma Navarro.

La Regidoria de Transició Ecològica ja ha realitzat diversos cursos en els dos últims exercicis sobre agroecologia i horticultura en col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.