fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 impulsar脿 un pla de formaci贸 en agroecologia i comer莽 de proximitat per a ajudar a la reactivaci贸 agr脿ria

Castell贸 impulsar脿 un pla de formaci贸 en agroecologia i comer莽 de proximitat per a ajudar a la reactivaci贸 agr脿ria

La Regidoria de Transici贸 Ecol貌gica dissenya el programa formatiu de l’Escola d’Agroecologia de l’Horta.

La聽Regidoria de Transici贸 Ecol貌gica de l’Ajuntament de Castell贸 est脿 dissenyant un nou i ampli pla de formaci贸 en agroecologia i canals curts de comercialitzaci贸 per a ajudar a la reactivaci贸 agr脿ria. Amb aquests cursos es pret茅n mobilitzar i formar al teixit productiu perqu猫 s’enfronte als reptes de la transici贸 ecol貌gica i聽la recuperaci贸 postcovid i聽potenciar聽la producci贸 i comer莽 de quil貌metre zero.

La formaci贸 茅s un dels sis objectius del Pla de Reactivaci贸 Agr脿ria que acabem de presentar des de la Regidoria de Transici贸 Ecol貌gica, ja que聽茅s聽una de les necessitats que demanda el sector per a millorar la seua rendibilitat, incorporar nous productors i garantir el relleu generacional. Ara hem contractat una proposta per a impulsar un programa de formaci贸 que abasta un ventall de mat猫ries per a fomentar la transformaci贸 de la producci贸 cap a l’agroecologia i els canals curts de comercialitzaci贸”, explica el regidor de Transici贸 Ecol貌gica, Fernando Navarro.

El projecte es fonamenta en dos documents realitzats per la Regidoria en les seues pol铆tiques per a recuperar el sector primari com el Pla de Reactivaci贸 Agrria聽i el diagn貌stic estrat猫gic per a promoure canals curts de comercialitzaci贸 agroaliment脿ria al final de Castell贸. L’objectiu 茅s millorar la professionalitzaci贸 i atraure l’entrada de nous professionals.

El pla formatiu consta de sis cursos que ensenyaren sobre la gesti贸 del s貌l, aigua i nutrici贸 en la producci贸 hort铆cola ecol貌gica; citricultura ecol貌gica; iniciatives log铆stiques compartides que impulsen el comer莽 de proximitat; eines digitals per al foment dels canals curts de comercialitzaci贸; i obradors compartits.

“La reactivaci贸 del sector primari es presenta com una oportunitat en la recuperaci贸 postcovid fomentant noves din脿miques que aposten per l’agroecologia i el consum de proximitat. Els fons europeus invertiran una quantitat important en transici贸 ecol貌gica i des de l’Ajuntament treballem perqu猫 aquesta inversi贸 es materialitze en la recuperaci贸 del sector agrari”, afirma Navarro.

La Regidoria de Transici贸 Ecol貌gica ja ha realitzat diversos cursos en els dos 煤ltims exercicis sobre agroecologia i horticultura en col路laboraci贸 de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emerg猫ncia Clim脿tica i Transici贸 Ecol貌gica.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.