fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 inicia el proc茅s per a obtindre el s貌l del futur corredor mediambiental del Riu Sec

Castell贸 inicia el proc茅s per a obtindre el s貌l del futur corredor mediambiental del Riu Sec

L’Ajuntament preveu 132.400 euros en expropiacions dels terrenys per a la creaci贸 de zones verdes i rutes ciclopeatonals.

L’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat l’inici de l’exposici贸 p煤blica del projecte d’expropiaci贸 de terrenys necessaris per a l’execuci贸 del Projecte d’Urbanitzaci贸 de la Ribera del Riu Sec, un pla que projecta la millora de les connexions en l’脿mbit de Cremor, aix铆 com la millora de les riberes del riu, creant zones vedes i rutes ciclopeatonals emmarcades en el projecte de transformaci贸 del Riu Sec en un corredor mediambiental. L’acord, que ha sigut aprovat en Junta de Govern Local, preveu destinar 132.384,07 euros en expropiacions dels terrenys necessaris i que sumen 2.164 metres quadrats, tal com consta en el projecte d’expropiaci贸 per taxaci贸 conjunta realitzat per la mercantil Ciopu.

L’Ajuntament exposar脿 al p煤blic pel termini d’un mes aquest projecte d’expropiaci贸 al costat de la relaci贸 de propietaris, b茅ns i drets afectats.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha explicat que “aquest proc茅s suposa fer un nou pas cap al projecte de transformaci贸 del Riu Sec en un corredor mediambiental que posar脿 en valor aquest espai, recuperant-lo i convertint-lo en un element vertebrador de la ciutat”. “Es tracta d’un important pas per a avan莽ar en un projecte ambici贸s i en l铆nia amb el nostre model urban铆stic m茅s sostenible, inclusiu i amigable”, ha explicat.

El regidor d’Urbanisme, Jos茅 Luis L贸pez, ha explicat que amb aquest projecte s’obtindran els terrenys necessaris per al desenvolupament del Projecte d’Urbanitzaci贸 de la Ribera del Riu Sec en la zona Cr猫mor. “Un projecte pel qual es milloraran les connexions en aquesta zona i es crearan zones verdes i rutes per als vianants i ciclistes en la ribera del riu”, ha apuntat. La zona d’actuaci贸 d’aquest primer tram est脿 situada entre el pont de Jes煤s Mart铆 i l’avinguda Cardenal Costa. En aquesta primera fase es preveu obtindre els terrenys per a l’execuci贸 de nous vials i les zones ciclopeatonals i enjardinades en els marges de la Ribera del Riu Sec del tram afectat per aquest proc茅s d’expropiaci贸.

El regidor d’Urbanisme ha explicat que aquesta fase d’aquest projecte d’urbanitzaci贸 forma part d’una actuaci贸 global recollida en el m脿ster pla per a la transformaci贸 del Riu Sec en un Corredor Mediambiental de 4,3 quil貌metres entre el pont de la variant de la N-340 i la rotonda on s’inicia el cobriment del riu en l’avinguda de la Vall d’Uix贸. Un projecte global de recuperaci贸 i posada en valor d’aquest entorn amb un pressupost estimat de 20 milions i un per铆ode estimat d’execuci贸 fins a 2028.

“Ara fem un nou pas m茅s dins d’aquest gran projecte de transformaci贸, millora i recuperaci贸 de l’entorn de la ribera del Riu Sec, ja que, amb l’inici de la fase d’expropiacions d’aquest primer tram tindrem a la nostra disposici贸 els terrenys necessaris per a comen莽ar amb les posteriors fases de redacci贸, licitaci贸 i execuci贸 del projecte”, ha indicat.

Cal recordar que el ‘Pla Especial per a l’obtenci贸 del s貌l dotacional p煤blic i millora de les riberes del Riu Sec en la zona de Cremor’ va ser aprovat definitivament el 12 d’abril de 2019 per la Comissi贸 Territorial d’Urbanisme de Castell贸 i despr茅s de l’aprovaci贸 per part del ple de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.