fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 instal路la 200 detectors de fum en llars de persones de m茅s de 80 anys en situaci贸 de vulnerabilitat

Castell贸 instal路la 200 detectors de fum en llars de persones de m茅s de 80 anys en situaci贸 de vulnerabilitat

Els edils Jos茅 Luis L贸pez i Mary Carmen Ribera expliquen que aquesta primera fase es destina a persones usu脿ries de Serveis Socials

L’Ajuntament de Castell贸 comen莽ar脿 a instal路lar gratu茂tament detectors de fum en les llars de persones majors de 80 anys que viuen soles per a protegir a aquest col路lectiu enfront de possibles incendis. El regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez, i l’edil de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera, han presentat avui aquesta mesura, en la qual tamb茅 col路labora la Regidoria de Seguretat Ciutadana dirigida per Antonio Lorenzo, amb la qual el Govern Municipal persegueix millorar el benestar i la seguretat d’aquest important col路lectiu, considerat un dels m茅s vulnerables enfront dels accidents ocorreguts en la llar.

La col路locaci贸 dels primers 200 dispositius, amb un pressupost de 2.400 euros assumit per la Regidoria de Salut P煤blica, es far脿 de forma progressiva fins a mitjan any. L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s dels Serveis Socials, ha definit el col路lectiu de persones majors que seran destinat脿ries d’aquesta instal路laci贸. Segons ha explicat l’edil Jos茅 Luis L贸pez, “en la majoria dels casos es destinar脿 a persones majors de 80 anys que viuen soles o amb persones tamb茅 d’avan莽ada edat o en situaci贸 similar i que es troben en situaci贸 de depend猫ncia”.

En aquesta primera fase, i tractant-se d’una experi猫ncia pilot, es destinar脿 a persones usu脿ries del Servei Municipal d’Ajuda a domicili (SAD) i de la Teleajuda Municipal, aix铆 com a persones de les quals es tinga coneixement en Serveis Socials Municipals, atenent la seua especial situaci贸 de vulnerabilitat, ha detallat l’edil de Benestar Social.

Els Serveis Socials Municipals remetran als bombers el llistat de persones susceptibles d’instal路laci贸, aix铆 mateix el personal de Serveis Socials, encarregat actualment del seguiment dels equips de Teleajuda, realitzar脿 els seguiments anuals i recanvi de piles dels detectors.

Les persones majors presenten un risc potencial de patir un incendi per algun incident o per un descuit, ja que a causa d’alteracions sensorials, sol costar-los m茅s adonar-se que alguna cosa pansa i tarden m茅s a reaccionar, per la qual cosa l’Ajuntament ha cregut convenient apostar per la implantaci贸 de mesures preventives que milloren la qualitat de vida de la persona major que viu sola, ha apuntat la regidora Mary Carmen Ribera.

La instal路laci贸 ser脿 realitzada pels Bombers Municipals, que acudir脿 als domicilis i decidir脿 la ubicaci贸 del dispositiu en funci贸 de les caracter铆stiques dels habitatges.

El detector de fum 茅s un xicotet aparell que s’instal路la sense obra en el sostre dels habitatges i que actua com a alarma en el cas que en l’habitatge es produ茂sca un incendi o acumulaci贸 perillosa de fum, emetent un so de gran volum que alerta tant a la persona que resideix en el pis com als ve茂ns a m茅s d’un senyal lum铆nic per a persones sordes o amb problemes d’audici贸.

L贸pez ha explicat que a partir de juny, quan es recupere el servei de teleassist猫ncia, aquests detectors es connectaran a una central d’alarma que permetr脿 activar els serveis d’emerg猫ncies que siguen necessaris. A m茅s, ha tornat a reivindicar la necessitat que la Diputaci贸 de Castell贸 incloga a la ciutat de Castell贸 i els seus majors en situaci贸 de depend猫ncia dins del pla d’instal路laci贸 de detectors de fums.

Leave a Reply

Your email address will not be published.