Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló instal·larà una pantalla verda al voltant de l’estació de bombament del Pinar

Castelló instal·larà una pantalla verda al voltant de l’estació de bombament del Pinar

El regidor de Transició Ecològica destaca la cooperació entre l’ajuntament i la Epsar per a escometre esta obra.

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Transició Ecològica, i l’Entitat Pública d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (Epsar) instal·laran una nova pantalla vegetal al voltant de l’estació de bombament de l’emissari submarí, situada al costat del parc del Pinar. Aquesta obra pretén reforçar la integració paisatgística i reduir l’impacte visual. Està cofinançada al 90% per la Epsar i al 10% per l’ajuntament. El consistori serà l’encarregat d’executar el projecte.

“La Epsar iniciarà una millora de les instal·lacions de l’emissari submarí, que és una resposta a protestes veïnals que des de fa temps es produeixen en la zona, i entenem que esta pantalla verda de l’emissari submarí és una demostració que la cooperació entre les Administracions és la millor fórmula per a oferir a la ciutadania els millors serveis públics possibles, i en este cas, el millor servei d’aigua possible”, explica el regidor de Transició Ecològica.

L’estació de bombament de l’emissari submarí forma part del sistema de sanejament de Castelló, des de la qual s’impulsen les aigües depurades procedents de la depuradora a través de l’emissari terrestre. Esta infraestructura se situa en l’avinguda dels Pins al costat del parc del Pinar i el seu interior alberga zones enjardinades i diversos edificis on es troben totes les instal·lacions i equipament necessaris per al seu funcionament.

Mitjançant este projecte es proposa el desenvolupament d’una pantalla vegetal en el perímetre de la parcel·la de l’estació de bombament. Planteja renovar el clos de la parcel·la i instal·lar una pantalla vegetal mitjançant la plantació lineal d’arbratge, així com l’ampliació necessària de la xarxa de reg. El pressupost estimat ronda els 89.763 euros i l’obra es durà a terme en 2020, amb un termini d’execució de quatre setmanes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.