Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló inverteix més de 100.000 euros en els treballs de consolidació de la vila romana del camí de Vinamargo

Castelló inverteix més de 100.000 euros en els treballs de consolidació de la vila romana del camí de Vinamargo

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca la posada en valor de les úniques restes arqueològiques romanes que s’han documentat en la nostra ciutat

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat els treballs de consolidació de la vila romana del camí de Vinamargo, una actuació que té un pressupost de 125.000 euros i un termini d’execució d’onze setmanes. L’alcaldessa, Amparo Marco, i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, han visitat les obres al costat dels tècnics municipals i els responsables de l’empresa adjudicatària, Cyrespa, i d’Arqueologia i Patrimoni, encarregada de realitzar les labors arqueològiques. Aquesta actuació s’emmarca en la segona fase de les inversions sostenibles en la qual l’ajuntament invertirà 4,6 milions d’euros en 15 projectes durant enguany.

Durant la visita, la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha explicat que la vila romana del camí de Vinamargo va eixir a la llum entre 2009 i 2010 com a resultat de les excavacions efectuades per a desviar i cobrir el barranc de Fraga. En aquell moment només es van executar dues intervencions d’urgència, una consistent en el tancat del recinte, i l’altra en la consolidació dels murs. Ruiz ha lamentat “la desídia dels governs anteriors” ja que durant aquests set anys no s’ha pres cap mesura de precaució per a preservar aquestes restes i per açò han patit les inclemències del temps, la qual cosa ha empitjorat el seu estat constructiu.

L’edil ha detallat que amb l’actuació que s’ha iniciat ara es van a consolidar les estructures amb una sèrie de treballs constructius que puguen fer visitable i comprensible la vila romana, aprofitant els recursos existents com a itinerari de visita. Així mateix ha avançat que ha sol·licitat a la Conselleria d’Educació que col·labore en la recuperació d’aquest enclavament.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per l’inici d’aquestes obres, ja que “estem recuperant les úniques restes arqueològiques romanes documentades que existeixen en la ciutat de Castelló”. Marco, ha posat l’accent que estem davant un espai emblemàtic, des del punt de vista arqueològic, històric i social que «hem de conservar i valorar». La primera edil ha mostrat el compromís del Govern Local de continuar treballant en aquesta línia, ja que aquestes troballes romanes no contemplen la totalitat del jaciment que pot existir en aquest lloc.

Per a finalitzar Marco ha afirmat que “amb actuacions com aquesta o la consolidació del Castell Vell anem a valorar el nostre patrimoni cultural i històric, que també és un factor de desenvolupament i enriquiment”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.