fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 inverteix m茅s de 100.000 euros en els treballs de consolidaci贸 de la vila romana del cam铆 de Vinamargo

Castell贸 inverteix m茅s de 100.000 euros en els treballs de consolidaci贸 de la vila romana del cam铆 de Vinamargo

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca la posada en valor de les 煤niques restes arqueol貌giques romanes que s’han documentat en la nostra ciutat

L’Ajuntament de Castell贸 ha iniciat els treballs de consolidaci贸 de la vila romana del cam铆 de Vinamargo, una actuaci贸 que t茅 un pressupost de 125.000 euros i un termini d’execuci贸 d’onze setmanes. L’alcaldessa, Amparo Marco, i la regidora de Cultura, Ver貌nica Ruiz, han visitat les obres al costat dels t猫cnics municipals i els responsables de l’empresa adjudicat脿ria, Cyrespa, i d’Arqueologia i Patrimoni, encarregada de realitzar les labors arqueol貌giques. Aquesta actuaci贸 s’emmarca en la segona fase de les inversions sostenibles en la qual l’ajuntament invertir脿 4,6 milions d’euros en 15 projectes durant enguany.

Durant la visita, la regidora de Cultura, Ver貌nica Ruiz, ha explicat que la vila romana del cam铆 de Vinamargo va eixir a la llum entre 2009 i 2010 com a resultat de les excavacions efectuades per a desviar i cobrir el barranc de Fraga. En aquell moment nom茅s es van executar dues intervencions d’urg猫ncia, una consistent en el tancat del recinte, i l’altra en la consolidaci贸 dels murs. Ruiz ha lamentat “la des铆dia dels governs anteriors” ja que durant aquests set anys no s’ha pres cap mesura de precauci贸 per a preservar aquestes restes i per a莽貌 han patit les inclem猫ncies del temps, la qual cosa ha empitjorat el seu estat constructiu.

L’edil ha detallat que amb l’actuaci贸 que s’ha iniciat ara es van a consolidar les estructures amb una s猫rie de treballs constructius que puguen fer visitable i comprensible la vila romana, aprofitant els recursos existents com a itinerari de visita. Aix铆 mateix ha avan莽at que ha sol路licitat a la Conselleria d’Educaci贸 que col路labore en la recuperaci贸 d’aquest enclavament.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacci贸 per l’inici d’aquestes obres, ja que “estem recuperant les 煤niques restes arqueol貌giques romanes documentades que existeixen en la ciutat de Castell贸”. Marco, ha posat l’accent que estem davant un espai emblem脿tic, des del punt de vista arqueol貌gic, hist貌ric i social que 芦hem de conservar i valorar禄. La primera edil ha mostrat el comprom铆s del Govern Local de continuar treballant en aquesta l铆nia, ja que aquestes troballes romanes no contemplen la totalitat del jaciment que pot existir en aquest lloc.

Per a finalitzar Marco ha afirmat que “amb actuacions com aquesta o la consolidaci贸 del Castell Vell anem a valorar el nostre patrimoni cultural i hist貌ric, que tamb茅 茅s un factor de desenvolupament i enriquiment”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.