fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 inverteix m茅s de 300.000 euros en tres anys en la millora del cementeri de San Jos茅

Castell贸 inverteix m茅s de 300.000 euros en tres anys en la millora del cementeri de San Jos茅

El regidor de Serveis P煤blics, Rafa Sim贸, destaca la millora en l’asfaltat de vials, la impermeabilitzaci贸 de n铆nxols i adequaci贸 de voreres.

L’Ajuntament de Castell贸 ha destinat 铆ntegrament el benefici obtingut en els tres 煤ltims exercicis de l’empresa mixta Nou Cementeri de Castell贸 a obres de millora i adequaci贸 del cementeri de Sant Josep. El regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, ha detallat que en tres anys es destinaran 321.154 euros, dels quals 160.000 ja estan invertits; 116.738 s’invertiran al llarg d’enguany i els 44.266 euros restants s’executaran el pr貌xim any.

Les actuacions s’agrupen entorn de tres grans 脿rees: l’asfaltat de vials, la impermeabilitzaci贸 de blocs de n铆nxols i la reparaci贸 de voreres. Aix铆, el regidor Rafa Sim贸 ha apuntat que s’han reparat cobertes malmeses per les inclem猫ncies meteorol貌giques, voreres perimetrals de les pomes dels n铆nxols o vials de tr脿nsit. Tamb茅 s’han rehabilitat blocs de n铆nxols o el tractament de xiprers afectats pel fong Seiridium carfinale.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha reivindicat el cementeri de San Jos茅 com a “patrimoni emocional, cultural i hist貌ric de tots els castellonencs” pel que ha subratllat la import脿ncia de reinvertir el 100% del dividend de l’empresa mixta en la millora de les instal路lacions. “No es tracta d’unes obres m茅s sin贸 d’atendre amb la dignitat que es mereix la mem貌ria dels qui all铆 estan enterrats”, ha apuntat la primera edil.

La posada en valor del cementeri de Sant Josep no es limita a l’adecentament de vials, n铆nxols i voreres. Aix铆, Marco ha destacat la posada en valor del patrimoni cultural i hist貌ric del fossar amb l’obertura de dos itineraris culturals pel cementeri de Sant Josep. La primera ruta cultural, que es va estrenar amb motiu del Dia de Tots Sants de 2016, permet visitar les tombes de nou fills predilectes de la ciutat i tres fills adoptius. El segon itinerari cultural es va presentar en 2017 i t茅 com a eix conductor l’obra funer脿ria de l’escultor castellonenc Juan Bautista Adsuara a trav茅s d’un recorregut per 15 de les obres de l’artista.

Cal recordar que, per tercer any consecutiu, l’empresa mixta Nou Cementeri de Castell贸 tanca l’exercici amb beneficis. El balan莽 de l’exercici de 2017 llan莽a un saldo positiu de 280.324,88 euros, que suma als beneficis obtinguts en 2015 (178.374,76 euros) i als de 2016 (312.109,91 euros).

Leave a Reply

Your email address will not be published.