fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló i l’Associació Azahar intensificaran les accions per a la prevenció del tabaquisme

Castelló i l’Associació Azahar intensificaran les accions per a la prevenció del tabaquisme

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca l’objectiu de fomentar hàbits saludables i intentar eradicar l’addicció al tabaquisme

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el president de l’Associació Azahar, el doctor Ahmad Khalaf, han firmat un conveni per al desenvolupament d’un programa per a la prevenció del tabaquisme i les seues malalties en Castelló de la Plana per a l’exercici 2017. Es tracta d’un compromís amb aquesta associació per a la prevenció del tabaquisme i les seues malalties associades, amb el qual l’ajuntament abonarà una quantitat de 15.000 euros del pressupost municipal del 2017.

Marco, ha expressat la iniciativa que té l’ajuntament per a “promoure el desenvolupament d’aquests tipus de programes de prevenció”, i que el doctor Ahmad Khalaf ha ratificat perquè l’associació que presideix té com a finalitats “promoure, desenvolupar i posar en funcionament programes informatius, sensibilitzadors i d’actuació contra la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), altres malalties respiratòries, el càncer i el tabac com al seu principal causant”. L’acord entre ambdues parts busca fomentar hàbits saludables i erradicar l’addicció al tabac per al benefici de tota la ciutat.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castelló i l’Associació Azahar han desenvolupat un programa d’activitats per reduir el consum de tabac entre la ciutadania de Castelló mitjançant consultes directes amb la seu de l’associació, coaching psicològic i relaxació mindfulness, atenció telefònica i per e-mail, visites a col·legis i instituts de la ciutat, sensibilització al carrer, xerrades i conferències, així com de grups d’ajuda mútua.

L’Associació Azahar és una organització de Castelló que des de fa anys lluita per a acabar amb el tabac i els perills que aquest comporta. Aquest col·lectiu defensa que “el tabac no sols posa en perill la salut de tots els ciutadans del món, sinó que també afecta de manera global al seu benestar, a la seua qualitat de vida i als drets humans, i que amenaça seriosament a l’economia, al medi ambient i al desenvolupament sostenible de tots els pobles del planeta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.