fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 licita l’ampliaci贸 del p脿rquing d’autocaravanes per a consolidar aquest tipus de turisme

Castell贸 licita l’ampliaci贸 del p脿rquing d’autocaravanes per a consolidar aquest tipus de turisme

La regidora Patricia Puerta explica que el projecte de millora permetr脿 aconseguir les 47 places i duplicar serveis.

L’Ajuntament de Castell贸 ha licitat la segona fase del p脿rquing d’autocaravanes que suposar脿 la creaci贸 de 27 places i la millora dels serveis existents en l’actualitat. La regidora de Turisme, Patricia Puerta, ha destacat que l’ampliaci贸 d’aquest p脿rquing d’autocaravanes “permetr脿 consolidar aquest tipus de turisme en la ciutat i contribuir a desestacionalitzar el sector”. El termini de presentaci贸 de propostes finalitza el 21 de novembre i les obres hauran d’executar-se durant el primer trimestre de 2017.

Puerta ha afegit que “a causa de l’煤s intensiu que ha vingut registrant el p脿rquing d’autocaravanes i a la demanda de major nombre de places que s’ha detectat, des del Govern Municipal hem decidit ampliar aquesta zona d’aparcament fins a ocupar la totalitat de la zona lliure existent en la mateixa poma”. El pressupost base de licitaci贸 茅s de 135.000 euros.

El projecte consisteix en un acc茅s rodat central a manera de carrer i aparcament als dos laterals, amb una zona de pas per als vianants perimetral i dues zones verdes en els laterals del solar. Es proposa com a continuaci贸 del projecte executat amb anterioritat de manera que es perceba com un 煤nic, per la qual cosa s’utilitzen els mateixos materials que en la primera fase.

Amb la distribuci贸 prevista s’aconsegueix una dotaci贸 de 27 noves places d’aparcament per a autocaravanes, que se sumen a les 20 ja existents. A m茅s, es preveu una millora de les dotacions que consisteixen en el duplicat de la zona de moll existent i la construcci贸 d’un nou moll al final de la zona d’aparcament amb zona de neteja per a les autocaravanes (amb dotaci贸 d’aigua potable per a aig眉era i buidatge d’aig眉es negres i grises) i la instal路laci贸 d’un parqu铆metre i punt d’informaci贸 per a regular el temps d’estada dels vehicles.

Cal recordar que l’脿rea d’autocaravanes va registrar una ocupaci贸 del 100% durant l’estiu i ha mantingut un elevat 铆ndex d’煤s al setembre d’煤s, arribant tamb茅 en dies puntuals al 100% d’ocupaci贸. La proced猫ncia de autocaravanistes 茅s tant nacional com a estrangera. En el cas del turisme nacional, arriben des de prov铆ncies com Val猫ncia, Conca, Saragossa, Navarra, Valladolid o Le贸n, entre unes altres. Quant als turistes estrangers, procedeixen principalment de Portugal, Franca i It脿lia per貌 tamb茅 d’uns altres com Pol貌nia.

Els visitants, en la seua majoria, romanen dos dies a Castell贸, amb una despesa mitjana diari que va des dels cinquanta fins als cent euros. Trien la platja com a principal atractiu tur铆stic i valoren positivament el transport p煤blic fins al centre urb脿 per a visitar la ciutat, comer莽os i la possibilitat d’assaborir la gastronomia local, segons una enquesta realitzada als usuaris i usu脿ries el passat estiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.