fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 llan莽a el I Concurs “Estalvia al Col路le” per promoure l’efici猫ncia energ猫tica entre els menuts

Castell贸 llan莽a el I Concurs “Estalvia al Col路le” per promoure l’efici猫ncia energ猫tica entre els menuts

La regidora de Sostenibilitat, Sara Us贸, anima als alumnes de 5茅 i 6茅 de prim脿ria a donar les seues idees per aconseguir escoles m茅s eficients.

Amb l’objectiu de difondre i promocionar la sensibilitzaci贸 sobre l’efici猫ncia i estalvi energ猫tic en les escoles, des de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, liderada per Sara Us贸, promouen el primer Concurs Escolar “Estalvia al Col路le” 2016. D’aquesta manera, els alumnes de 5茅 i 6茅 de prim脿ria dels col路legis de la ciutat poden presentar les seues obres en format cartell, mural, p貌ster, collage, dibuix, disseny per ordinador, etc. que expressen les seues idees per aconseguir col路legis m茅s eficients energ猫ticament i poder reduir el consum d’energia.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸, anima als alumnes a que aporten les seues idees. “Comptar amb els consells dels menuts 茅s la millor manera de conscienciar-los de la import脿ncia de no malgastar energia”, explica Us贸. A m茅s, la participaci贸 per part dels col路legis 茅s molt interessant, “doncs l’escola tamb茅 ha de formar als alumnes com a ciutadans que siguen capa莽os de cuidar el seu entorn”, afirma l’edil.

D’aquesta manera, els col路legis tenen fins a finals de desembre per poder enviar les propostes dels seus alumnes. El concurs es realitzar脿 en dos fases delimitades. En la primera d’elles el jurat determinar脿 les tres millors obres, i els col路legis d’aquests tres alumnes passaran a la seg眉ent fase.

En la segona part del concurs, es realitzar脿 un seguiment dels consums energ猫tics durant un mes en els tres col路legis. Aix铆 doncs, el centre que aconseguisca un major percentatge de reducci贸 de consum energ猫tic rebr脿 un premi d’un lot de material escolar valorat en 150 euros, el segon col路legi un lot de 100 euros i el tercer un lot de 50 euros. Les tres escoles rebran un diploma commemoratiu.

A m茅s, els alumnes finalistes rebran formaci贸 sobre com reduir el consum d’energia a l’escola i com utilitzar els aparells de mesura. Aix铆, els nens podran controlar setmanalment els consums i comparar-los amb els del mes anterior.

Els tres centres rebran un diploma commemoratiu i els premis i la formaci贸 dels alumnes estan patrocinats per la “Fundaci贸 per a l’efici猫ncia Energ猫tica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.