fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló millorarà la infraestructura informàtica per a “obtenir més rapidesa i major magatzematge”

Castelló millorarà la infraestructura informàtica per a “obtenir més rapidesa i major magatzematge”

El vicealcalde Nomdedéu al·lega que “es tracta d’invertir en el desfibril·lador del cor informàtic de la casa, que ja està col·lapsat”.

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Modernització, dirigida pel vicealcalde, Enric Nomdedéu, durà a terme durant enguany la millora del centre de dades, una actuació que s’emmarca dins de la primera fase de les inversions sostenibles de 2016 que permetrà adjudicar 27 projectes per un import de 4,1 milions d’euros abans que acabe l’any.

Sobre aquest tema, el vicealcalde i regidor de Modernització, Enric Nomdedéu, ha manifestat que “es tracta d’una inversió tècnicament imprescindible per als pròxims cinc anys i que afecta a tota la ciutadania de Castelló. Podríem dir que amb ella s’està comprant el desfibril·lador del cor informàtic d’aquesta casa perquè, segons ens adverteixen els tècnics, ja està col·lapsat”.

A més, Nomdedéu ha afegit que “aquesta adquisició ens donarà més capacitat de magatzematge, més velocitat a l’hora de treballar i ens permetrà complir amb la normativa vigent, cosa que fins ara no estàvem fent”.

A través del projecte de millora de la Infraestructura del Centre de Processament de Dades es procedirà a la renovació o ampliació de la infraestructura de còmput i emmagatzematge dels centres de processament de dades del Consistori castellonenc a fi de respondre eficientment a la demanda actual dels usuaris.

Aquesta actuació suposarà una inversió de 436.000 euros que implicarà una enorme millora de la gestió de l’Ajuntament de Castelló a través de la signatura d’un contracte de subministrament, instal·lació i gestió d’una solució tecnològica per a actualitzar els actuals sistemes de virtualització, emmagatzematge i backup (còpies de seguretat) del consistori.

La millora s’inclou, a més, dins del Pla de Modernització Sostenible per a l’Ajuntament de Castelló realitzat pel departament de Modernització i Informàtica del consistori, que engloba un total de vint projectes que donaran solució tant de cara al ciutadà com per a la gestió interna de l’Ajuntament. Tots ells compleixen amb els requisits de sostenibilitat destinats a continuar amb les línies d’acció de modernització dels serveis públics.

Entre els 20 projectes es troba també, per exemple, l’adquisició d’una aplicació web per a engegar la Llibreria Editorial Municipal que permeta la modernització del sistema d’organització i gestió editorial municipal de manera que es dispose d’un portal web que tinga l’inventariat i catàleg dels llibres publicats per l’ajuntament a més de permetre la seua venda online.

Aquesta última aplicació, que va ser presentada pel vicealcalde i per la regidora de Cultura dimarts passat, “permetrà deixar arrere el model completament obsolet que venia utilitzant el govern anterior per a l’adquisició dels llibres que publicava i evitarà el caos i la desídia amb que el Partit Popular ha gestionat el patrimoni cultural de la ciutat durant tants anys”, ha finalitzat Nomdedéu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.