fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló obri la III fase de les Ajudes Parèntesis i incorpora més sectors beneficiaris

Castelló obri la III fase de les Ajudes Parèntesis i incorpora més sectors beneficiaris

L’Ajuntament ha aprovat ja prop de 2.000 ajudes a autònoms i microempreses per 4,4 milions d’euros en les fases I i II.

L’Ajuntament de Castelló ha obert la tercera fase de les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir, que incorpora noves activitats econòmiques i ofereix la possibilitat als sectors inclosos en les fases I i II de poder sol·licitar les subvencions, sempre que no ho hagen fet amb anterioritat i si compleixen els requisits. El termini per a la presentació de sol·licituds està obert i finalitza el próxim 13 de setembre.

Aquesta tercera fase de les ajudes està dotada amb un milió d’euros aproximadament, que és el pressupost que queda del total de 5,5 milions d’euros en què està dotat el Pla Resistir a Castelló. Fins ara, s’han aprovat prop de 2.000 ajudes per valor de 4,4 milions d’euros: 885 en la Fase I, valorades en 2 milions d’euros; i altres 1.095 en la Fase II, per 2,4 milions.

“Hem activat una tercera fase d’Ajudes Parèntesis, amb noves activitats econòmiques, per a arribar al màxim de sectors possible”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Continuem treballant per a distribuir els 5,5 milions del Pla Resistir i continuar així ajudant als autònoms i a les petites i mitjanes empreses de la ciutat i que puguen fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la crisi de la covid-19”, ha apuntat la primera edila.

El regidor d’Innovació Comercial i Consum Sostenible, David Donate, per part seua, ha detallat que els beneficiaris d’aquestes ajudes poden ser les persones treballadores autònomes i les microempreses amb un màxim de 10 persones treballadores que desenvolupen la seua activitat en els sectors productius i s’hagen vist afectats per la covid-19. Amb les ajudes del Pla Resistir, les persones o microempreses sol·licitants poden optar a ajudes de fins a 2.000 euros, més una quantitat de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data de 31 de desembre de 2020.

Quant a les activitats econòmiques, els nous CNAE’s (codi de Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques) que podran sol·licitar ajudes en aquesta tercera fase se centren en sectors com l’alimentació i el tèxtil, papereria, vidre, productes ceràmics, equips elèctrics i electrònics, articles d’esport, jocs, reparació de maquinària, fabricació d’instruments musicals i de subministraments mèdics i odontològics, programació, portals web, procesament de dades, cultiu de vinya, de cítrics, de fruits o d’espècies, entre altres.

Les sol·licituds es poden presentar per mitjans electrònics a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (sede.castello.es) o de manera presencial, que requerirà la sol·licitud de cita prèvia en la pàgina web de l’Ajuntament (www.castello.es) o citaprevia.castello.es. En la web municipal s’ha habilitat un espai (ajudesparentesi.castello.es) on poder consultar tota la informació i els tràmits necessaris per a realitzar les sol·licituds.

Leave a Reply

Your email address will not be published.