fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 obri una convocat貌ria de selecci贸 de socis privats per a optar a nous fons europeus

Castell贸 obri una convocat貌ria de selecci贸 de socis privats per a optar a nous fons europeus

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca que l’Ajuntament treballa per a presentar una proposta de recuperaci贸 ambiental i gesti贸 sostenible de l’aigua en la Marjaleria.

La Junta de Govern Local de Castell贸 ha aprovat avui una convocat貌ria p煤blica de selecci贸 de socis privats per a optar a fons europeus. En concret, l’Ajuntament cerca ‘partners’ per a presentar un projecte de recuperaci贸 ambiental i gesti贸 sostenible de l’aigua en la Marjaleria per al seu finan莽ament dins del programa d’Accions Urbanes Innovadores. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha explicat que “la proposta s’emmarca dins del repte europeu d’adaptaci贸 al canvi clim脿tic a trav茅s del desenvolupament i aplicaci贸 de solucions urbanes innovadores”. Marco, que ha estat acompanyada pel regidor d’Urbanisme, Rafa Sim贸, ha apuntat que el projecte, en cas de comptar amb socis privats, “plantejar脿 actuacions destinades a la recuperaci贸 de la riquesa cultural, mediambiental i ecol貌gica de la zona, amb una actuaci贸 innovadora que contribu茂sca a mitigar els efectes del canvi clim脿tic, a fomentar la biodiversitat i la millora de la qualitat de vida dels residents d’esta zona i, en conjunt, dels de tota la ciutat”.

A grans trets el projecte, en el qual treballa l’Oficina de Projecci贸 i Planificaci贸 Econ貌mica dirigida per Camen Vilanova amb la col路laboraci贸 del departament d’Urbanisme, estar脿 relacionat amb solucions per a la gesti贸 de l’aigua integrades i innovadores basades en la naturalesa; desenvolupament d’infraestructura verda i blava; promoci贸 d’infraestructures urbanes resistents al clima, a trav茅s de sistemes de drenatge urb脿 sostenible, sistemes de retenci贸, clavegueram, etc猫tera, i iniciatives innovadores i integrades que permeten l’avaluaci贸 i gesti贸 de riscos i vulnerabilitats enfront del canvi clim脿tic (inundacions i sequeres), desenvolupant capacitats i combinant informaci贸 a escala regional i nacional per a una millor presa de decisions.

Accions Urbana Innovadores (AUI) 茅s una iniciativa de la Comissi贸 Europea que proporciona a les 脿rees urbanes d’Europa els mitjans necessaris per a posar a prova solucions innovadores per a abordar els reptes urbans. Esta tercera convocat貌ria d’Accions Urbanes Innovadores compta amb un pressupost global d’entre 80 i 100 milions, amb un finan莽ament europeu del 80% amb un m脿xim de cinc milions d’euros de contribuci贸 Feder per projecte. El termini de presentaci贸 finalitza el 30 de mar莽.

“Europa ofereix una finestra d’oportunitats per als municipis que Castell贸 no vol desaprofitar. La consecuci贸 dels 20,2 milions de l’Estrat猫gia EDUSI va ser un primer pas en eixa voluntat de l’Ajuntament de comptar amb finan莽ament econ貌mic. L’Oficina de Projecci贸 i Planificaci贸 Econ貌mica est脿 treballant per a gestionar els fons EDUSI ja aconseguits, amb projectes que cerquen la transformaci贸 integral de la ciutat. Per貌, al mateix temps que es treballa en els fons EDUSI, l’Oficina de Projecci贸 i Planificaci贸 explora altres vies per a captar recursos europeus. Perqu猫 este Govern municipal t茅 la voluntat de modernitzar les infraestructures i els serveis essencials, despr茅s de molts anys de par脿lisis i inacci贸 dels anteriors govern”, ha subratllat la primera edil.

Una de les peculiaritats de la convocat貌ria d’Accions Urbanes Innovadores 茅s que l’Ajuntament ha de conformar un partenariat local per a poder optar al finan莽ament a trav茅s dels fons FEDER. La Junta de Govern ha aprovat avui iniciar el proc茅s de convocat貌ria d’una oferta de partenariat local per a socis executors, en la categoria d’empreses privades. “Es tracta d’un procediment administratiu pioner i nou pel qual un ajuntament llan莽a una convocat貌ria p煤blica per a seleccionar als seus socis privats, respectant aix铆 els principis de transpar猫ncia i igualtat de tracte”, ha detallat la primera edil.

Marco ha explicat que “estos socis privats tindran assignat un pressupost propi dins del projecte per a cofinan莽ar les despeses d’execuci贸 dels paquets de treball que tinguen encomanats”, ha detallat la primera edil.

Estos socis hauran de, a m茅s, haver participat en projectes europeus i tenir experi猫ncia en l’execuci贸 i justificaci贸 de fons comunitaris en mat猫ries relacionades amb el medi ambient, canvi clim脿tic, innovaci贸, economia circular i desenvolupament urb脿. Les empreses interessades i que complisquen els requisits hauran de comunicar-ho a l’Ajuntament d’abans del 8 de febrer.

Hauran de presentar una mem貌ria o informe en el qual explicaran la seua experi猫ncia en projectes europeus d’Horitz贸 2020 i Life +; aix铆 com la seua especialitzaci贸 i experi猫ncia en el desenvolupament i implementaci贸 de solucions en el marc dels 脿mbits descrits. L’Ajuntament tamb茅 treballa per a incorporar a socis executors p煤blics com la Universitat Jaume I i el Coto Arrosser i, a m茅s, es preveu partners associats per a afavorir la participaci贸 social a trav茅s de col路lectius ve茂nals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.