fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló obri una enquesta ciutadana per a ampliar el servei de Bicicas en els barris perifèrics

Castelló obri una enquesta ciutadana per a ampliar el servei de Bicicas en els barris perifèrics

El regidor Rafa Simó explica que es votarà a través del canal municipal Participa entre quatre ubicacions suggerides en els districtes.

L’Ajuntament de Castelló continua ampliant la cobertura i qualitat del servei municipal de préstec de bicicletes Bicicas comptant de nou amb la participació ciutadana amb motiu de la Setmana de la Mobilitat de Castelló. Del 15 al 22 de setembre s’obrirà una enquesta online per a triar la primera de les noves bases que s’instal·larà en els barris perifèrics de la ciutat. Una iniciativa que ve acompanyada de l’ampliació d’anclatges, a més de la ja tradicional Inspecció Tècnica de Bicicletes que oferirà gratuïtament Bicicas durant els pròxims dies.

En un any rècord per al servei de préstec de bicicletes a Castelló, que en la primera meitat de 2016 ja superava el mig milió de préstecs acumulats en tot 2015 amb més de 4.000 usuaris actius, l’Ajuntament redobla la seua aposta pel transport urbà amb bicicleta amb motiu de la Setmana Europa de la Mobilitat.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha defensat l’aposta del Govern municipal de fomentar l’ús de la bicicleta i millorar el servei de lloguer. “Vam demostrar aquesta voluntat ampliant les bases i obrint, a més, una votació popular per a triar la nova bancada de Bicicas en una zona més allunyada del centre, complint així un dels punts del Pacte del Grau. Continuem amb l’aposta per la participació ciutadana després que enguany ja hàgem instal·lat dues bases triades per votació popular”.

Així, l’Ajuntament difon una enquesta oberta a través de Castelló Participa (https://participa.castello.es/) en la qual la ciutadania (no sol usuaris actuals) podrà votar fins al 22 de setembre per la millor ubicació per a la pròxima base, que eixirà dels quatre punts proposats per les associacions veïnals a la Regidoria de Mobilitat en les àrees perifèriques del terme municipal: Centre Urban (Quadra Salera); avinguda Ferrandis Salvador (Camí de la Ratlla, Pirulí); Tirant lo Blanc (avinguda dels Pins, al costat del parc del Pinar) o Grup Lourdes. Per a participar només cal estar enregistrat en el canal Participa.

La nova base, que serà la número 53, s’instal·larà durant el pròxim octubre i se sumarà a les quals es van estrenar el passat mes de juny a l’entorn del Fanal i en l’avinguda del Mar, al costat del Recinte de Fires, que ja han registrat bones estadístiques d’ús durant l’estiu. A més, Bicicas ha realitzat en les últimes setmanes alguns canvis i ampliacions: la base que estava situada enfront de l’Auditori s’ha traslladat a la rotonda de Tombatossals i s’ha ampliat de 10 a 21 ancoratges, la base de l’avinguda Sos Baynat (al costat de la rotonda d’accés a la UJI) ha passat de 16 a 28 anclatges i la de l’Hospital General de 14 a 18.

ITB gratuïta en la UJI i plaça Major

Dins de les activitats de la Setmana Europa de la Mobilitat, que enguany es desenvolupa sota el lema “Mobilitat intel·ligent. Economia forta”, Bicicas també oferirà un servei gratuït d’Inspecció Tècnica de Bicicletes (ITB). Concretament, els tècnics atendran als ciclistes el dijous 15 i el divendres 16 de setembre en l’Àgora de la Universitat Jaume I i del dilluns 19 al dijous 22 en la plaça Major, en tots dos casos amb horari de 10:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.