fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 obrir脿 els patis escolars els divendres a la vesprada i els dissabtes al mat铆

Castell贸 obrir脿 els patis escolars els divendres a la vesprada i els dissabtes al mat铆

La iniciativa de la Regidoria d’Educaci贸, dirigida per Enric Porcar, s’iniciar脿 al setembre en set col路legis, un per districte i zona d’influ猫ncia.

La Regidoria d’Educaci贸, dirigida per Enric Porcar, engegar脿 una nova iniciativa a partir del mes de setembre mitjan莽ant la qual obrir脿 els patis de set col路legis de la ciutat els divendres a la vesprada i els dissabtes al mat铆. Amb esta campanya el regidor delegat d’Educaci贸 pret茅n “refor莽ar el paper de les escoles com a punt de trobada i vertebraci贸 dels barris”. Els horaris d’obertura d’estos patis ser脿 de 17.00 a 19.00 hores els divendres a la vesprada i de 10.30 a 13.30 hores els dissabtes al mat铆.

La iniciativa, que est脿 arreplegada dins del Pacte del Grau signat a principi de legislatura, comptar脿 amb els seg眉ents col路legis: Cast脿lia (Nord), Llu铆s Revest (Nord-est), Censal (Sud-est), Ripoll茅s (Sud-Oest), Manel Garcia Grau (Oest), Herrero (Centre) i Elcano (Grau), encara que en futurs cursos poden anar variant i fins i tot ampliant-se.

Els patis de les escoles tenen molta activitat una vegada acaba la jornada lectiva per貌 majorit脿riament en activitats esportives que organitza el Patronat d’Esports. Per esta ra贸, la regidoria d’Educaci贸 s’ha coordinat amb este organisme per a dissenyar una pol铆tica d’aprofitament que tamb茅 incloga activitats d’un altre tipus. Per a aconseguir l’objectiu es comptar脿 amb la figura d’un dinamitzador, qui haur脿 de tenir una titulaci贸 m铆nima en activitats f铆siques i animaci贸 esportiva (Tafad) o animaci贸 sociocultural (Tasoc). Aix铆, este especialista coordinar脿 i dinamitzar脿 els recintes amb propostes inclusives i educatives.

Sobre este tema, el regidor ha destacat que “es tracta que els xiquets i xiquetes disposen d’un espai d’oci on ocupar el seu temps lliure, ja que existeix una necessitat palesa d’espais d’esplai i les escoles tenen unes instal路lacions que f贸ra de l’horari escolar poden satisfer les necessitats del ve茂nat”.

Cal destacar, a m茅s, que per a dissenyar les activitats en cada centre hi haur脿 un treball previ al costat de l’equip directiu i les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA). La prova pilot durar脿 de setembre a juny i, en vistes del seu resultat, es decidiran els canvis oportuns, encara que es tracta d’un projecte que naix amb vocaci贸 de continu茂tat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.