fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló ofereix més de 1.600 places en els programes de la campanya d’animació estival

Castelló ofereix més de 1.600 places en els programes de la campanya d’animació estival

El regidor José Luis López anuncia un augment de places de menjador per a famílies en situació de precarietat severa.

L’Ajuntament de Castelló ha presentat avui la campanya municipal d’animació de l’estiu 2016 que ofereix més de 1.600 places, la meitat d’elles amb servei de menjador “per a garantir que tots els menors en situació de precarietat material severa rebran almenys un menjar al dia. L’any passat ja vam triplicar el nombre de xiquets i xiquetes ateses i aquest estiu tornem a ampliar el servei fins a arribar a les 760 places”, segons ha anunciat el regidor de Benestar Social, José Luis López. La campanya inclou enguany quatre programes de conciliació o menjador, un més que en l’edició de 2015. Així, repeteixen els programes d’Oci i educació especial; Temps d’esplai i Vine al Pinar i s’incorpora el de Catering i activitats lúdiques i esportives.

L’edil ha subratllat que la campanya municipal d’animació de l’estiu 2016 “tracta de donar major resposta a les necessitats de suport a les famílies” pel que els quatre programes, tant de conciliació com de menjador, contemplen la gratuïtat del servei per a aquells menors derivats pels recursos i serveis d’atenció a menors i famílies d’àmbit social, educatiu i sanitari a través d’un informe emès pel Negociat de Família i Infància que acredite la situació d’especial necessitat.

En el cas dels programes de conciliació, aquells que preveuen activitats d’oci però no servei de menjador, també atendran a xiquets els pares dels quals treballen, però que no poden pagar-li altres recursos privats durant les vacances escolars. “D’aquesta manera, les famílies que tenen menys recursos econòmics podran accedir a aquests serveis abonant 30,50 euros per xiquet i per quinzena i així garantim que puguen conciliar la vida laboral i familiar”, ha apuntat López.

Quant als cinc menjadors escolars que s’habilitaran enguany durant el període estival, no s’estableix preu públic donat que es tracta d’un servei dirigit a xiquets i xiquetes que acrediten precarietat material severa. La campanya de 2015 es va tancar amb un total de 544 menors atesos en els menjadors escolars habilitats al juliol i a l’agost. “Enguany hem previst 760 places des de l’última setmana de juny, que és quan acaben les classes, fins a agost de manera que garantim almenys un menjar al dia durant tot l’estiu a famílies amb precarietat material severa”, ha insistit el responsable de Benestar Social.

El programa Oci i educació especial va dirigit a persones amb edats compreses entre els 3 i els 26 anys amb necessitats educatives especials. El període d’execució comprendrà els 21 dies laborables de l’1 al 31 de juliol de 2016 en el col·legi Castell Vell amb un nombre màxim de 21 participants per quinzena.

El projecte Temps d’esplai, dirigit a menors de 3 a 12 anys, preveu dues modalitats: la primera, amb activitats d’oci i animació del temps lliure i la prestació del servei de menjador amb 65 participants per quinzena durant el mes de juliol en dues escoles diferents de la ciutat, i la segona, únicament la prestació de servei d’activitats de conciliació amb 135 places en tres col·legis diferents per quinzena els mesos de juliol i agost.

Vine al Pinar, el tercer dels projectes de la campanya de suport a les famílies a l’estiu, també va dirigit a menors d’Infantil i Primària (entre 3 i 12 anys) i es desenvoluparà en l’Aula de la Natura del parc de la Pinar del Grau amb un total de 60 participants per quinzena al juliol i agost.

Finalment, el programa de Catering i activitats lúdiques i esportives destinat a pal·liar l’empobriment infantil va dirigit a xiquets i xiquetes de 3 a 15 anys pertanyents a famílies o unitats de convivència en situació de privació material severa. “Aquest programa ofereix 630 places des del 20 de juny al 31 d’agost en tres col·legis de la ciutat i té un horari d’11:30 a 14:30 de manera que, a més del servei de menjar i berenar que garantisca l’alimentació a menors les famílies de les quals es troben amb grans dificultats, també promou l’atenció preventiva bàsica que fomenta hàbits i adquisició d’habilitats com a alternativa d’oci positiva”, ha destacat el regidor de Benestar Social, José Luis López.

El termini d’inscripció per als quatre programes comença avui, 16 de maig. En el cas dels programes de conciliació (Oci i educació especial, Temps d’Esplai en la modalitat d’activitats d’oci i Vine al Pinar) les sol·licituds es podran presentar fins al 31 de maig en els col·legis on es realitzen les activitats (Castell Vell, Isabel Ferrer, Estepar, Gaetà Huguet i al Casal Jove del Grau) i a partir del 31 de maig, en el Registre General de l’Ajuntament, en la plaça Major, o en qualsevol de les tinences d’alcaldia. Les inscripcions per als programes on s’ofereix servei de menjador, con la modalitat A de Temps d’esplai i el de Catering també s’inicien el 16 de maig però la sol·licitud es formalitza solament en el Registre General de l’Ajuntament de Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.