fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 ofereix producte local, de temporada i a preus justos en la Fira de la Taronja

Castell贸 ofereix producte local, de temporada i a preus justos en la Fira de la Taronja

Transici贸 Ecol貌gica inicia una nova edici贸 del mercat de venda directa en la pla莽a Fadrell amb el lema “Reactivem Castell贸”.

La聽Regidoria de Transici贸 Ecol貌gica de l’Ajuntament de Castell贸 ha iniciat aquest diumenge una nova edici贸 de la Fira de la Taronja 2021-2022, un mercat de venda directa que ofereix c铆trics del terme municipal de temporada i a preus justos i que ajuda a impulsar el consum de proximitat. La Fira es desenvolupa cada diumenge de 09.00 a 13.30 hores en la pla莽a Fadrell.

La Fira de la Taronja 茅s聽un聽mercat de venda directa de c铆trics que permet als nostres llauradors i llauradores obtindre un preu just i als consumidors comprar de temporada, producte fresc i implicar-se en qu猫 l’agricultura siga viable al nostre terme. Hem comen莽at amb les varietats de clementina, marisol i hernandines, i en les pr貌ximes jornades ja podrem comprar tamb茅 clemenules”, ha explicat el regidor de Transici贸 Ecol貌gica, Fernando Navarro, que ha visitat les parades instal路lades en la pla莽a Fadrell.

L’Ajuntament organitza la Fira de la Taronja amb el lema “de l’agricultura tamb茅 es viu,聽Reactivem Castell贸”, amb l’objectiu聽de聽fer costat al sector citr铆cola local amb preus justos i impulsant canals curts de comercialitzaci贸, al mateix temps que promou una alimentaci贸 saludable entre els consumidors i redueix la petjada ecol貌gica. Participen productors amb terres de cultiu de c铆trics del terme municipal.

Enguany la Fira compleix la seua dotzena edici贸. Ofereix varietats de c铆trics segons temporada, com marisol (octubre i novembre), clemenules (novembre i desembre), navel (desembre, gener, febrer, mar莽 i abril), hernandina (gener, febrer i mar莽),聽navel聽late聽(gener, febrer, mar莽 i abril), sanguina (febrer) i llimes (durant tota la temporada).

Ha comen莽at en la pla莽a Fadrell per貌 en el cas de superar el seu aforament s’habilitarien altres espais p煤blics. Aix铆 mateix i per a refor莽ar la gesti贸 ambiental els participants reparteixen els seus productes amb bosses reutilitzables.

L’impuls de聽mercats de venda directa 茅s una de les mesures que contempla El Pla de Reactivaci贸 Agr脿ria que ha dissenyat la Regidoria de Transici贸 Ecol貌gica per a millorar el rendiment del sector.

Leave a Reply

Your email address will not be published.