fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 participa en un programa innovador de formaci贸 en Emerg猫ncies i Protecci贸 Civil

Castell贸 participa en un programa innovador de formaci贸 en Emerg猫ncies i Protecci贸 Civil

El regidor Antonio Lorenzo destaca el treball dels Bombers per facilitar un espai formatiu tutoritzat en un context real de treball en l’脿mbit de la prevenci贸 i les emerg猫ncies.

El Servei Municipal de Bombers de l’Ajuntament de Castell贸 s’ha situat a l’avantguarda de la col路laboraci贸 i impuls dels cicles formatius d’Emerg猫ncia i Protecci贸 Civil, que s’imparteixen en l’IES J茅rica-Viver i Cheste. El parc castellonenc ha participat en un projecte innovador de pr脿ctiques que ha perm茅s a quatre estudiants de la primera promoci贸 d’un cicle formatiu amb gran demanda “integrar-se en el Servei Municipal de Bombers i desenvolupar pr脿cticament el 100% de les compet猫ncies que posseeix la professi贸 de bomber”, com l’extinci贸 d’incendis tan forestals com a urbans, rescat aqu脿tic, vertical, etc猫tera.

A part de les tasques quotidianes dels torns de gu脿rdia, com la revisi贸 de vehicles, material i altres tasques pr貌pies de les rutines de treball dels bombers, els estudiants en pr脿ctiques han pogut acompanyar a les dotacions en les eixides d’emerg猫ncia guiats pel tutor-instructor assignat, qui els indicava els procediments d’actuaci贸 de cada intervenci贸.

“El format que s’ha aplicat en el Parc Municipal de Bombers de Castell贸 es perfila com a model de refer猫ncia per als pr貌xims cursos, per aconseguir acostar a l’alumnat a la realitat de la professi贸 de bomber i construir una base in猫dita de formaci贸 en un context real de treball”, ha subratllat l’edil Antonio Lorenzo.

Esta titulaci贸 professional 茅s de molt recent implantaci贸 i els centres educatius que la imparteixen requereixen infraestructures i mitjans per a garantir les pr脿ctiques que l’alumnat precisa per als seus estudis. Per este motiu, l’Ajuntament de Castell贸 ha signat un conveni de col路laboraci贸 amb els centres docents de J茅rica-Viver i Cheste per a facilitar esta formaci贸.

Els estudiants, durant tot el per铆ode en el qual han participat en estes pr脿ctiques, han vestit amb un jupet铆 identificatius d’estudiants en pr脿ctiques i tamb茅 han pogut con猫ixer a pr脿cticament la totalitat de la plantilla de bombers de la ciutat de Castell贸 i interactuar amb ells i millorar aix铆 la seua formaci贸 professional.

Lorenzo ha destacat que “es tracta d’un projecte innovador de formaci贸 en pr脿ctiques d’Emerg猫ncies i Protecci贸 Civil posat que 茅s la primera promoci贸 d’este cicle formatiu, d’ac铆 la import脿ncia d’eixa experi猫ncia pionera en la qual el Servei Municipal de Bombers de Castell贸 ha facilitat un espai formatiu tutoritzat en un context real en l’脿mbit de la prevenci贸 i les emerg猫ncies”. D’esta manera, ha continuat el regidor de Seguretat Municipal, “els Bombers de Castell贸 demostren el seu comprom铆s per formar a millors professionals per al futur”.

El per铆ode de pr脿ctiques s’ha perllongat durant tres mesos i han comptat amb un tutor-instructor per a realitzar les seues tasques, les pr貌pies d’un servei municipal de Bombers com el de Castell贸, que inclouen tanta prevenci贸 com a actuacions en emerg猫ncies. Cal destacar que este cicle formatiu compta amb gran demanda entre els estudiants, trobant-se este pr貌xim curs 2018/2019 amb quasi 600 sol路licituds per a una oferta de 56 places a Cheste d’ac铆 la import脿ncia del conveni subscrit per l’Ajuntament de Castell贸 per a facilitar la formaci贸 en pr脿ctiques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.