fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló porta a ple l’ordenança que regula la instal·lació de tanques publicitàries en via pública

Castelló porta a ple l’ordenança que regula la instal·lació de tanques publicitàries en via pública

L’Ajuntament prohibeix la col·locació d’estos suports en el nucli històric i en avingudes com la del Lledó o Ferrandis Salvador.

Regular la instal·lació d’elements publicitaris en la via pública d’una manera més eficaç i ajustada a la realitat del sector. Amb este objectiu, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat la nova ordenança que pretén posar fi a la situació d’il·legalitat en la qual es troben moltes tanques publicitàries en la nostra ciutat i aconseguir una major seguretat per a béns i persones en general. A més de tanques, l’ordenança també regula la col·locació de cartells, lones, panells lluminosos i pintura.

El text haurà d’aprovar-se en ple abans d’entrar en vigor. La nova ordenança permetrà la seua instal·lació en solars, parcel·les o edificis situats en sòl urbà excepte el nucli històric, les avingudes Ferrandis Salvador i Mare de Déu del Lledó, Camí La Plana, Caminàs, en l’àmbit del Pla Especial de la Marjaleria, en les parcel·les que limiten o estiguen situades a menys de 100 metres del domini públic marítim-terrestre i en els terrenys classificats pel planejament urbanístic com a sòl no urbanitzable protegit.

També es manté la prohibició d’instal·lació en sòl no urbanitzable comú, però s’introdueix la possibilitat d’autoritzar la instal·lació de cartells publicitaris en parcel·les tocants a les rondes de circumval·lació (excepte les zones on es visualitzen la Mare de Déu del Lledó i altres ermites); avinguda del Mar; Germans Bou, Serradal, avinguda del Castell Vell (on no s’impedisca la visualització de les muntanyes), la carretera d’Almassora i l’avinguda Enrique Gimeno. La col·locació de suports publicitaris en esta zona requerirà l’elaboració d’un estudi d’integració paisatgística.

A més, l’autorització en sòl no urbanitzable comú comportarà la necessitat que, per part del sol·licitant de llicència, “es mantinga la totalitat de la parcel·la conrea o en perfectes condicions de salubritat, eliminant periòdicament la vegetació”.

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha destacat la voluntat del Govern municipal de dotar a la ciutat d’una “norma actualitzada, que s’ajuste a la realitat del sector, que ordene de forma eficient i amb criteris tècnics la instal·lació de tanques publicitàries i altres suports i que definisca els emplaçaments permesos i els exempts”.

La nova ordenança substituirà a l’actual, aprovada en 2001, que a més de no donar els resultats esperats també s’ha vist superada per l’evolució d’un sector tan dinàmic com el de la publicitat exterior. Simó també ha subratllat les aportacions del sector per a aconseguir un document de consens que ordene la instal·lació de tanques per a minimitzar el seu impacte i al mateix temps done seguretat jurídica a les empreses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.