fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 porta a ple l’ordenan莽a que regula la instal路laci贸 de tanques publicit脿ries en via p煤blica

Castell贸 porta a ple l’ordenan莽a que regula la instal路laci贸 de tanques publicit脿ries en via p煤blica

L’Ajuntament prohibeix la col路locaci贸 d’estos suports en el nucli hist貌ric i en avingudes com la del Lled贸 o Ferrandis Salvador.

Regular la instal路laci贸 d’elements publicitaris en la via p煤blica d’una manera m茅s efica莽 i ajustada a la realitat del sector. Amb este objectiu, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat la nova ordenan莽a que pret茅n posar fi a la situaci贸 d’il路legalitat en la qual es troben moltes tanques publicit脿ries en la nostra ciutat i aconseguir una major seguretat per a b茅ns i persones en general. A m茅s de tanques, l’ordenan莽a tamb茅 regula la col路locaci贸 de cartells, lones, panells lluminosos i pintura.

El text haur脿 d’aprovar-se en ple abans d’entrar en vigor. La nova ordenan莽a permetr脿 la seua instal路laci贸 en solars, parcel路les o edificis situats en s貌l urb脿 excepte el nucli hist貌ric, les avingudes Ferrandis Salvador i Mare de D茅u del Lled贸, Cam铆 La Plana, Camin脿s, en l’脿mbit del Pla Especial de la Marjaleria, en les parcel路les que limiten o estiguen situades a menys de 100 metres del domini p煤blic mar铆tim-terrestre i en els terrenys classificats pel planejament urban铆stic com a s貌l no urbanitzable protegit.

Tamb茅 es mant茅 la prohibici贸 d’instal路laci贸 en s貌l no urbanitzable com煤, per貌 s’introdueix la possibilitat d’autoritzar la instal路laci贸 de cartells publicitaris en parcel路les tocants a les rondes de circumval路laci贸 (excepte les zones on es visualitzen la Mare de D茅u del Lled贸 i altres ermites); avinguda del Mar; Germans Bou, Serradal, avinguda del Castell Vell (on no s’impedisca la visualitzaci贸 de les muntanyes), la carretera d’Almassora i l’avinguda Enrique Gimeno. La col路locaci贸 de suports publicitaris en esta zona requerir脿 l’elaboraci贸 d’un estudi d’integraci贸 paisatg铆stica.

A m茅s, l’autoritzaci贸 en s貌l no urbanitzable com煤 comportar脿 la necessitat que, per part del sol路licitant de llic猫ncia, “es mantinga la totalitat de la parcel路la conrea o en perfectes condicions de salubritat, eliminant peri貌dicament la vegetaci贸”.

El regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, ha destacat la voluntat del Govern municipal de dotar a la ciutat d’una “norma actualitzada, que s’ajuste a la realitat del sector, que ordene de forma eficient i amb criteris t猫cnics la instal路laci贸 de tanques publicit脿ries i altres suports i que definisca els empla莽aments permesos i els exempts”.

La nova ordenan莽a substituir脿 a l’actual, aprovada en 2001, que a m茅s de no donar els resultats esperats tamb茅 s’ha vist superada per l’evoluci贸 d’un sector tan din脿mic com el de la publicitat exterior. Sim贸 tamb茅 ha subratllat les aportacions del sector per a aconseguir un document de consens que ordene la instal路laci贸 de tanques per a minimitzar el seu impacte i al mateix temps done seguretat jur铆dica a les empreses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.