fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 potenciar脿 un corredor verd entre el cam铆 La Plana i el parc de l’Auditori

Castell贸 potenciar脿 un corredor verd entre el cam铆 La Plana i el parc de l’Auditori

El regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, destaca la projecci贸 d’una nova zona verda en l’avinguda Caputxins

Els eixos ciclistes i per a vianants tornen a marcar la pauta en la reuni贸 del Pla General que ha abordat l’ordenaci贸 de la zona denominada Caputxins. I 茅s que el futur document de planejament urban铆stic de la ciutat preveu articular un nou corredor verd, amb major protagonisme del vianant i del ciclista, entre el cam铆 La Plana i el parc de l’Auditori, des de la rotonda de les Canyes fins a Perot de Granyana. Aquesta 茅s una de les propostes que s’han plantejat en la reuni贸 del proc茅s participatiu del Pla General en els barris celebrada en la Tinen莽a d’Alcaldia del Districte Nord, en el Primer Mol铆.

El regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, ha explicat que aquest nou eix per a fomentar la mobilitat ciclista i de vianants se sumar脿 al que ja connecta el Primer i Segon Mol铆 per a seguir pel cam铆 de la Magdalena, “que connecta el centre de la ciutat amb l’ermitori, amb continu茂tat en el cam铆 Molins i completen pel nord la ruta del cicle de l’aigua a potenciar com a via verda”.

En aquest sentit, el Pla General tamb茅 mant茅 una unitat d’execuci贸 ara denominada Carmelos (ja prevista en el planejament del 2000) que permetr脿 habilitar una nova zona verda en el marge de l’avinguda Caputxins.

A m茅s, es mant茅 el car脿cter d’unifamiliar a茂llada dels solars sense edificar en la zona Nord d’aquest 脿mbit d’actuaci贸 del Pla General mentre que en la tipologia de poma es proposa una regulaci贸 m茅s homog猫nia de les altures de l’edificaci贸 m茅s homog猫nia de les altures d’edificaci贸 evitant que el criteri que l’altura reguladora s’establisca en funci贸 de l’ampl脿ria de cada carrer i procurant que les edificacions que formen la poma siguen de la mateixa altura.

Per la seua banda, els ve茂ns han agra茂t l’oportunitat de participar en l’elaboraci贸 del Pla General i han aportat les seues idees i problemes. En concret, han donat el seu vistiplau a la nova manera d’homogene茂tzar les altures dels edificis per a evitar pomes amb altures molt diferents i han valorat molt positivament la zona verda de Caputxins.

A m茅s, els ve茂ns han donat les seues idees respecte a l’煤s que podria donar-se a edificis en des煤s com la resid猫ncia de sotsoficials. En aquesta reuni贸 han volgut donar idees quant a mobilitat, ja que han proposat que el carrer Calder贸n de la Barca passe a dos carrils en lloc de quatre per a tenir m茅s espai per a altres usos com a aparcament o carril bici. Segons els ve茂ns, es tracta d’una zona per on no passen tants cotxes en l’actualitat.

Finalment, la millora de parcs, places, jardins i voreres s’ha convertit en un denominador com煤 en la majoria de reunions, incl貌s aquest districte, per la qual cosa el regidor Sim贸 ha destacat que “ho tindran molt en compte perqu猫 es tracta d’una necessitat generalitzada entre tots els ve茂ns de la ciutat”.

La reuni贸 ha comptat amb la participaci贸 dels regidors Enric Porcar i Sara Us贸 per part de l’equip de govern mentre que el coordinador de l’脿rea de Desenvolupament de la Ciutat, Fernando Calduch, i la cap de Planejament Urban铆stic, Consuelo Leal, han sigut els encarregats d’aportar les explicacions t猫cniques.

A m茅s, des de la Regidoria d’Ordenaci贸 del Territori han plantejat q眉estions relacionades amb la necessitat o no de nous equipaments, l’ampl脿ria de les voreres, el tr脿fic rodat, els carrils bici o la urbanitzaci贸 de places i espais verds com el Primer i Segon Mol铆 o el parc dels Jocs Tradicionals. A m茅s de repartir l’enquesta entre els qui han assistit, tamb茅 est脿 disponible en www.plageneralcastello.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.