fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 presenta les ajudes a l’habitatge

Castell贸 presenta les ajudes a l’habitatge

Les subvencions van destinades a la rehabilitaci贸 interior d’habitatges, a l’obtenci贸 del certificat d’efici猫ncia energ猫tica i de l’informe d’avaluaci贸 d’edificis, i a ajudes de lloguer social.

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castell贸, dirigida per Ali Brancal, ha presentat les ajudes a l’habitatge amb les quals ha estat treballant el personal de l’Oficina Municipal d’Habitatge. Es tracta d’un projecte per tal d’ajudar a les situacions d’emerg猫ncia habitacional i als problemes d’exclusi贸 residencial que afecten els ciutadans.

Les bases d’estes subvencions contemplen ajudes per a la rehabilitaci贸 interior d’habitatges amb un pressupost total de 156.000 euros amb un import m脿xim de 2.000 euros per ajuda. Estes inclouen la reforma de cuines i banys per a adequar-los a les condicions actuals d’habitabilitat, i la reforma de l’habitatge per tal d’adaptar-la a persones amb diversitat funcional. Podran ser benefici脿ries d’estes ajudes qualsevol persona f铆sica propiet脿ria, usufructu脿ria o arrendat脿ria d’un habitatge situat en el municipi de Castell贸 de la Plana.

Tamb茅 s’han convocat ajudes al lloguer social amb un pressupost total de 60.000 euros i un import m脿xim de 2.400 euros per habitatge. Entre els requisits per a poder accedir es contempla ser titular d’un contracte d’arrendament d’habitatge formalitzat en els terminis de la Llei 29/1994 de 24 de novembre d’arrendaments urbans, que l’habitatge arrendada siga la resid猫ncia habitual i permanent de la persona arrendat脿ria, acreditar una antiguitat d’empadronament en el municipi de Castell贸 de la Plana d’almenys un any, estar inscrit en el Registre de Demandants d’Habitatge Protegit de la Generalitat Valenciana i que l’habitatge objecte del contracte d’arrendament ho siga per una renta igual o inferior als 450 euros mensuals o 5.400 anuals, entre d’altres.

A m茅s, tamb茅 existeixen dues ajudes per a l’obtenci贸 del Certificat d’Efici猫ncia Energ猫tica, i per a l’Informe d’Avaluaci贸 d’Edificis (IEE). El primer d’aquests se subvencionar脿 el 100% del cost del certificat, sense que en cap cas puga superar els 100 euros. Pel que fa a l’obtenci贸 de l’IEE, l’import subvencionable ser脿 el cost de l’elaboraci贸 del mateix. En aquest, l’ajuda consistir脿 en una subvenci贸 m脿xima de 20 euros per cadascuna de les vivendes que conste l’edifici i de 20 euros per cada 100 m2 de superf铆cie 煤til del local, sense que de cap manera se supere la quantitat de 500 euros per l’edifici, ni el 50% del cost de l’informe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.