fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 presenta una unitat did脿ctica del poeta Miquel Peris per acostar la seua obra a l’ensenyament primari i secundari

Castell贸 presenta una unitat did脿ctica del poeta Miquel Peris per acostar la seua obra a l’ensenyament primari i secundari

Els seus creadors han estat la professora Montserrat Ferrer i el professor Joan Peraire.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castell贸, Ver貌nica Ruiz, i els professors Joan Peraire i Montserrat Ferrer, han presentat este mat铆 la unitat did脿ctica ‘Miquel Peris, vers a vers’ que pret茅n acostar als joves de Castell贸 l’obra d’un dels seus poetes m茅s emblem脿tics per la seua tasca liter脿ria i pel seu activisme c铆vic i cultural. Es tracta d’una proposta educativa elaborada per la professora Ferrer i el professor Peraireque ha patrocinat la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell贸, i han participat la Fundaci贸 Huguet i l’Institut d’Estudis Catalans.

L’edil Ruiz ha explicat que “esta ha estat preparada amb motiu del centenari del naixement de Miquel Peris i avui s’ha fet el repartiment a tots els centres educatius de Castell贸, tant p煤blics, concertats, com privats, aix铆 com a les sales de lectura de la ciutat”. Esta, tamb茅 es podr脿 trobar a la llibreria virtual.

La guia did脿ctica est脿 enfocada per a treballar-la a l’alumnat d’Educaci贸 Secund脿ria Obligat貌ria i Batxillerat, encara que tamb茅 inclou textos i activitats 煤tils per al treball a les aules de prim脿ria. Segons ha explicat la professora Ferrer “l’objectiu 茅s donar a con茅ixer l’obra de Miquel Peris emmarcant-la dins de la programaci贸 de prim脿ria i secund脿ria de poesia i promoci贸 de la llengua, tractant de treballar els continguts que tenen a veure amb la poesia a partir de l’obra de Miquel Peris”.

La proposta tamb茅 estudia la figura del poeta castellonenc dins d’un context hist貌ric i cultural en el qual va viure. Aix铆 mateix, els autors han manifestat que “la idea 茅s presentar-la com una figura i una obra relacionant-la amb altres obres i autors” com Estell茅s, Bernat Artola, Carles Salvador, Josep Carner, Pere Quart, Salvat-Papasseit, Jaume Roig, Mart铆 i Pol, Rosa Leveroni, i d’altres com el cantautor Raimon, el cantautor Pep Gimeno o la compositora Matilde Salvador.

‘Miquel Peris, vers a vers’ inclou continguts relacionats amb el g猫nere po猫tic, el treball l猫xic, activitats de lectura i an脿lisi de poemes, aix铆 com tallers de creaci贸 liter脿ria. Ferrer i Peraire coincideixen que el tipus d’activitats no 茅s simplement llegir poesia, sin贸 alimentar la creativitat dels estudiants a partir d’un material flexible i amb una estructura modular.

A banda de treballar la biografia i el context hist貌ric i literari de Miquel Peris, la resta se centra en l’estudi de l’obra po猫tica organitzada segons els grans temes que el caracteritzen: el m贸n de les bestioles, la poesia paisatg铆stica, els poemes d’homenatges, la mar, l’amor i la mort, les can莽ons de bressol i el Betlem de la Pig脿.

Leave a Reply

Your email address will not be published.