fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 preveu convertir el Camin脿s en una via cicloturista i per als vianants amb el nou Pla General

Castell贸 preveu convertir el Camin脿s en una via cicloturista i per als vianants amb el nou Pla General

L’alcaldessa, Amparo Marco, i el regidor Rafa Sim贸 defensen la necessitat de rescatar el “valor patrimonial i ambiental” d’aquest eix.

L’Ajuntament de Castell贸 preveu convertir el Camin脿s en una via cicloturista i per als vianants compatible amb el tr脿nsit聽rodat amb el nou Pla General. Una actuaci贸 que pret茅n potenciar el valor ambiental i patrimonial d’aquest eix viari que connecta les ermites de Sant Jaume de Fadrell i la Magdalena en el terme municipal de Castell貌, per貌 que es convertir脿 en eix vertebrador de l’脿rea metropolitana de La Plana i que forma part de la infraestructura verda dels municipis pels quals discorre.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, han defensat la necessitat de “rescatar el valor ambiental i patrimonial” d’aquest eix i l’aposta per “impulsar un urbanisme que millore la qualitat de vida dels ve茂ns i ve茂nes, que millore els serveis en zones residencials ja consolidades i que, en el cas d’actuacions com la del Camin脿s, ajude a recuperar una zona urbana degradada”.

La proposta sobre la qual es treballa mant茅 la circulaci贸 rodada amb un i dos sentits de circulaci贸, en funci贸 de l’ampl脿ria dels trams, incorpora un carril bici i una via verda de prioritat per als vianants i cicloturista. La cal莽ada i l’脿rea d’煤s prioritari per a vianants i ciclistes se separarien mitjan莽ant zona d’arbrat.

Marco ha recordat que “el Pla General 茅s un projecte de tot Castell贸 que ha d’estar al servei de la ciutadania” i ha afegit que “estem redefinint el model de ciutat i aquest nou model aposta per un urbanisme per a les persones, que se centre en el microurbanisme i que done solucions a problemes als problemes reals de les persones en lloc d’apostar per grans macroprojectes com es feia en altres 猫poques”.

L’actuaci贸 proposada per al Camin脿s respon al valor patrimonial de l’itinerari, que passa per les ermites de Sant Jaume de Fadrell; Sant Josep; Bas铆lica del Lled贸; ermita de Sant Roc i la Magdalena, i tamb茅 a l’ambiental, at猫s que articula tot un cord贸 d’horts que voregen la ciutat. “Volem un nou planejament que aborde millores reals per a la vida quotidiana dels i les castellonenques i posar en valor el Camin脿s com a eix cicloturista i per als vianants”, ha assenyalat el regidor Rafa Sim贸.

A m茅s, el responsable de l’脿rea d’Ordenaci贸 del Territori de l’Ajuntament de Castell贸 tamb茅 ha avan莽at que aquesta actuaci贸 “permetr脿 usos futurs d’aquest eix relacionats amb activitats esportives i culturals donat l’itinerari que segueix el Camin脿s de pas per ermites, no solament de Castell贸 sin贸 tamb茅 d’altres localitats ve茂nes”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Castell贸 ha creat un equip de treball encap莽alat pel regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, al costat del coordinador de l’脿rea d’Urbanisme, Fernando Calduch, que ha mantingut m茅s de 40 reunions amb grups pol铆tics, associacions, institucions, etc猫tera, amb l’objectiu de redactar un Pla General el m茅s consensuat possible. Sim贸 ha destacat: “Estem realitzant un treball seri贸s i professional amb un important proc茅s de participaci贸 ciutadana que tindr脿 continu茂tat en els pr貌xims mesos. El nou planejament ha de n脿ixer del consens i per a莽貌 anem a establir, de forma pactada, els llits perqu猫 aqueixa participaci贸 siga m茅s eficient i m茅s efectiva”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.