fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 projecta en una nova escultura la seua transformaci贸 urbana inclusiva i sostenible

Castell贸 projecta en una nova escultura la seua transformaci贸 urbana inclusiva i sostenible

L’alcaldessa destaca que l’obra simbolitza “la transici贸 cap a un model de ciutat social i ambientalment m茅s comprom茅s” gr脿cies a la inversi贸 europea.

Castell贸 suma des d’este dissabte una nova escultura en un dels accessos de la zona sud (en la rotonda de l’avinguda Enrique Gimeno annexa al complex esportiu Gaet脿 Huguet) que simbolitza la transformaci贸 ecosocial de la ciutat lligada a la major injecci贸 de fons europeus de la seua hist貌ria. 20,2 milions d’euros cofinan莽ats pels fons FEDER i el Consistori i canalitzats a trav茅s de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat, EDUSI-Transforma Castell贸, que materialitzaran fins a 2022 una desena d’operacions de tint social i ambiental.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha inaugurat l’obra dins de l’agenda d’actes programada per a celebrar el 768 aniversari de la fundaci贸 de la ciutat. Ho ha fet acompanyada de l’artista que li ha donat forma, l’activista pl脿stic Santiago Rebollida, conegut per la creaci贸 d’intervencions art铆stiques amb consci猫ncia ‘verda’.

Amb 4,6 metres d’altura i elaborada a partir de materials reciclats com a resines, fibres, pigments minerals i estructures met脿l路liques, l’escultura que apel路la a EDUSI-Transforma Castell贸 “茅s un s铆mbol de la transici贸 de la nostra ciutat cap a un espai m茅s innovador, inclusiu, sostenible i comprom茅s amb el medi ambient”, ha ressenyat Marco.

Per la seua banda, Rebollida ha indicat que l’obra 茅s “molt representativa d’un estil i una tem脿tica amb la qual porte lluitant m茅s de 20 anys i que em servix com a mitj脿 d’inspiraci贸 per a conscienciar a la societat contra l’espoli dels mars o de qualsevol entorn natural”. Les formes de l’escultura recorden “a un arbre, el mar, un peix, i a partir d’ac铆 es tix una simbologia abstracta en la seua part superior, una picada d’ullet a la diversitat natural. L’obra en el seu conjunt reflectix tots aqueixos aspectes i valors que el projecte EDUSI ha de protegir amb una ciutat m茅s sostenible i compromesa amb el medi ambient”, ha dit l’artista.

Per a Rebollida, la pe莽a representa tamb茅 una finestra, “un visor capa莽 de projectar l’esperan莽a d’una societat m茅s compromesa amb el futur de Castell贸 i amb un m贸n molt millor”.

L’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat EDUSI-Transforma Castell贸 injectar脿 en la capital de la Plana 20,2 milions d’euros cofinan莽ats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament per a executar una desena d’operacions. L’impacte dels fons europeus comen莽a a dibuixar ja amb tra莽os ferms una fisonomia de la capital que camina cap a aqueix model de ciutat intel路ligent, sostenible, innovadora i inclusiva al qual aspira. Aix铆 ho plasmen els primers projectes ja executats, com el nou Pont Europa sobre el riu Sec; els cinc quil貌metres extra de carrils bici que es marquen com a repte reduir l’emissi贸 de 151,44 tones equivalents de CO2 fins a 2023; les 17 plataformes de bus m茅s segures i accessibles o l’adquisici贸 de vehicles de baixes emissions per a la flota municipal.

En els pr貌xims mesos s’unir脿 al llistat la reconversi贸, ja en marxa, del parc de la Panderola del Grau en un espai de conviv猫ncia i coworking; o la construcci贸 d’un nou centre d’envelliment actiu i saludable en l’actual Centre Municipal de Cultura d’Antonio Maura. EDUSI projecta tamb茅 la rehabilitaci贸 integral del Mercat Central; la construcci贸 d’un nou corredor verd urb脿; i la creaci贸 d’una aplicaci贸 m貌bil per a millorar la resposta davant emerg猫ncies i d’una altra ‘app’ per a controlar la reserva de places d’aparcament reservat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.