fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 projecta un p脿rquing per a m茅s de 250 vehicles al voltant de l’estaci贸 de tren i ampliar el col路legi Jaume I

Castell贸 projecta un p脿rquing per a m茅s de 250 vehicles al voltant de l’estaci贸 de tren i ampliar el col路legi Jaume I

L’alcaldessa, Amparo Marco, i la consellera Mar铆a Jos茅 Salvador destaquen que el proc茅s participatiu “ha tret el Pla General dels despatxos per acostar-ho a la ciutadania”

El proc茅s participatiu en els barris del Pla General de Castell贸 ha abordat avui la seua 煤ltima reuni贸 amb l’estudi de la zona Raval-Cr茅mor i carretera l’Alcora, on es projecta la reordenaci贸 de l’entorn de l’estaci贸 intermodal, a la qual es dotar脿 d’un p脿rquing per a m茅s de 250 vehicles; l’ampliaci贸 del col路legi Jaume I; el desenvolupament d’un parc de ribera al costat del riu Sec i es dissenyen tres passos que permeten connectar tots dos marges del riu.

La reuni贸 ha comptat amb la pres猫ncia de l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco; la consellera d’Obres P煤bliques i Vertebraci贸 del Territori, Mar铆a Jos茅 Salvador; la vicealcaldessa, Ali Brancal, i els regidors Rafa Sim贸, Antonio Lorenzo, Ver貌nica Ruiz i Jos茅 Luis L贸pez. Quant a les explicacions t猫cniques, han sigut Fernando Calduch, coordinador de Desenvolupament de la Ciutat, i Consuelo Leal, la cap de Planejament Urban铆stic els encarregats de realitzar-les.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha destacat la participaci贸 en aquest proc茅s que durant dos mesos i en 17 reunions ha acostat el Pla General als barris. Marco, ha subratllat la “import脿ncia estrat猫gica de la zona Oest para tota la ciutat despr茅s d’anys d’aband贸” i ha recordat que parteix dels fons europeus de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible (EDUSI) contribuiran a desenvolupar i cosir a la ciutat.

Per la seua banda, la consellera Mar铆a Jos茅 Salvador ha felicitat a l’Ajuntament de Castell贸 pel proc茅s participatiu per a elaborar el Pla General i ha assegurat que “茅s un espill en el qual mirar-se” perqu猫 contribueix “a compartir quins models es volen amb els ve茂ns de la ciutat i de barri”. Salvador ha afegit que “demostra la sensibilitat i voluntat del Govern Municipal de compartir el model de ciutat”. Tant l’alcaldessa com la consellera han coincidit que aquest proc茅s participatiu “ha tret el pla general dels despatxos per a acostar-ho a la ciutadania”.

El planejament urban铆stic preveu la reordenaci贸 de l’entorn de l’estaci贸 de ferrocarril des d’un punt de vista urban铆stic, d’equipaments i de mobilitat tenint en compte que es tracta d’un enclavament d’inter猫s provincial. Aix铆, es projecta la reserva d’espai per a un aparcament amb capacitat per a m茅s de 250 vehicles al costat del cam铆 Cr猫mor. Quant a la mobilitat, l’avinguda del Pintor Oliet articular脿 la mobilitat ciclista i per a vianants i de transport p煤blic amb el desenvolupament del conegut com a bulevard de la Plana. La millora de l’entorn de l’estaci贸 de tren tamb茅 inclou l’ampliaci贸 de la parcel路la que actualment ocupa el col路legi Jaume I.

Unes altres de les actuacions destacades en aquest 脿mbit d’actuaci贸 es refereix al desenvolupament d’un parc de ribera al costat del riu Sec, en el marge dret, similar al que ja existeix a l’altre costat “de manera que convertim el llit en un eix vertebrador al llarg del seu recorregut per la ciutat i no d’una barrera natural com ara ocorre”, segons ha destacat el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸.

Amb l’objectiu de vertebrar els barris a banda i banda del riu, afavorir la integraci贸 i l’煤s d’equipaments i serveis, tamb茅 es projecten tres nous passos per a connectar tots dos marges: dues passarel路les ciclistes i per a vianants que connectaran la zona verda ja existent i la projectada en el Pla General i un pont. Els ve茂ns i ve茂nes assistents han mostrat opinions diverses sobre aquesta nova connexi贸, alguns mostrant-se a favor que solament siga ciclista i per a vianants i uns altres reivindicant tamb茅 el pas de vehicles.

A m茅s, es defineix una unitat d’execuci贸 denominada Cr茅mor de 217.771 metres quadrats en la qual es definir脿 el seu desenvolupament detallat amb la definici贸 de la xarxa vi脿ria i els equipaments per a la zona. Aquesta unitat inclou un pla especial, ja iniciada la seua tramitaci贸, que permetr脿 obtenir el s貌l per a desenvolupar el parc de ribera del riu Sec i s貌l per a atendre a les necessitats dels barris. Precisament el desenvolupament detallat d’aquest sector i els seus terminis d’urbanitzaci贸 han sigut algunes de les q眉estions m茅s repetides al costat de la millora de dotacions dels habitatges ja existents, com a clavegueram, enllumenat o millora de vials.

Tamb茅 s’estableix una altra unitat d’execuci贸 denominada Joan de Vora Riu, de 35.146 metres quadrats, que consolida els habitatges existents en la zona i les classifica com a s貌l urb脿 a la qual s’haur脿 de dotar dels serveis i les infraestructures que requerisquen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.