fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 projecta una major integraci贸 dels grups perif猫rics del Sud amb les vies urbanes

Castell贸 projecta una major integraci贸 dels grups perif猫rics del Sud amb les vies urbanes

L’edil Rafa Sim贸 destaca l’impuls a eixos ciclistes i per a vianants segurs perqu猫 “viure en barris perif猫rics no ha de significar viure a茂llats de la ciutat”

El document-esborrador del Pla General proposa una major integraci贸 dels grups perif猫rics del districte Sud amb les vies urbanes i les infraestructures de la ciutat consolidada. Aquesta 茅s una de les principals propostes que s’han exposat avui en la reuni贸 del proc茅s participatiu en els barris sobre el Pla General que ha abordat el planejament de la zona denominada Estepar-connexi贸 amb Almassora.

Es tracta de grups com Roquetes, Sant Andreu, Sant Bernard, Sant Francesc, La Uni贸, que es catalogar脿 com a s貌l urb脿, o el Grup Lourdes aix铆 com altres zones edificades en l’avinguda Val猫ncia, Gran Via i camins Pi Gros i Roquetes. En el pl脿nol urban铆stic, es preveu acabar les zones semiurbanitzades, proposant en alguns casos xicotetes ampliacions de l’脿mbit urb脿/urbanitzable aconseguint una vora de ciutat ordenada i integrada amb el paisatge.

Un exemple seria una ampliaci贸 de 8.600 metres quadrats del s貌l d’煤s terciari en el Grup Sant Andreu per a desenvolupar aquella infraestructura que demanden els ve茂ns i que servir脿 per a completar la trama urbana. A m茅s, tamb茅 es dissenyen 脿mbits de minimitzaci贸 d’impactes dins del s貌l no urbanitzable en els quals existeixen nuclis d’habitatge consolidat amb una certa densitat i compacitat. Sobre aquests nuclis es podran establir mesures que minimitzen el seu impacte territorial a trav茅s de la redacci贸 de plans especials de minimitzaci贸 d’impactes.

El regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, tamb茅 ha apuntat que aquesta major connexi贸 no solament es planteja en l’urban铆stic “sin贸 tamb茅 amb el desenvolupament de diversos eixos ciclistes i per a vianants que garantisquen la connexi贸 segura dels grups perif猫rics amb el centre de la ciutat”. L’edil ha defensat que “viure en un barri perif猫ric no ha de significar viure a茂llat de la ciutat i la proposta d’ordenaci贸 urban铆stica que plantegem en aquesta zona i en altres similars plasma aquesta voluntat de cosir i integrar als barris”.

La reuni贸 ha comptat amb la participaci贸 de la regidora de l’Activitat Econ貌mica i Ocupaci贸, Patricia Puerta i de la vicealcaldessa, Ali Brancal, a m茅s del regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, el qual s’ha encarregat d’explicar als ve茂ns dels diferents grups el nou Pla General.

D’aquesta manera, els ve茂ns han preguntat els seus dubtes als t猫cnics i regidors sobre la nova ordenaci贸. Aix铆, han sorgit dubtes respecte als diferents usos del s貌l industrial i sobre la decisi贸 de fer urbanitzable certes zones i no altres. En aquest sentit, els t猫cnics han definit el seu procediment a l’hora d’urbanitzar tenint en compte la quantitat d’habitatges i la dispersi贸 entre elles. A m茅s, han puntualitzat que les cases en s貌l no urbanitzable es podran mantenir i en certs casos disposaran dels serveis i infraestructures que necessiten.

Els ve茂ns tamb茅 han recordat la necessitat d’habilitar m茅s zones verdes, com parcs per als xiquets, en els grups perif猫rics. L’equip de l’ajuntament ha reiterat el seu desig d’augmentar i millorar aquestes dotacions, per la qual cosa en el Pla General ja es troben senyalitzades les zones dels Grups on podrien situar-se aquests espais verds.

Entre les propostes que integren el sistema viari d’aquesta zona, destaca el projecte per a convertir l’antiga nacional 340 en el bulevard de la Plana, potenciant el transport p煤blic i la connexi贸 per als vianants i ciclista de Nord a Sud del terme municipal i connectant-ho amb Almassora.

Un altre aspecte que ha volgut destacar el regidor d’Ordenaci贸 del Territori ha sigut el de la infraestructura verda. Un element important d’aquesta zona 茅s la s茅quia Major, des del l铆mit del terme municipal amb Almassora fins al Mol铆 Casalduch. “No solament volem visibilitzar la seua exist猫ncia sin贸 que en els pl脿nols i en els plans considerem que 茅s un element clau del nostre patrimoni hist貌ric i cultural que mereix ser conservat i protegit”.

Quant al s貌l industrial i terciari, es consoliden aquests usos en la franja del territori entre la ronda Sud i l’acc茅s Sud al Port i tamb茅 en la franja compresa entre l’avinguda de Val猫ncia i el cam铆 Pi Gros, at猫s que s贸n zones amb programes ja en desenvolupament o amb edificacions consolidades quasi 铆ntegrament. El Pla General solament planteja una zona de nova urbanitzaci贸 formada per tres 脿mbits discontinus que es classificaran com a 煤s industrial per a tancar la urbanitzaci贸 delimitada entre l’antiga N-340, la canalitzaci贸 del barranc de Fraga i les avingudes de Val猫ncia i Pi Gros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.