fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló proposa intercanviar envasos de vidre per productes per als Bancs d’Aliments

Castelló proposa intercanviar envasos de vidre per productes per als Bancs d’Aliments

Ecovidrio instal·la a la ciutat sis contenidors d’aquesta campanya que té finalitat solidària i de sensibilització mediambiental.

L’Ajuntament Castelló i Ecovidrio posen en marxa la campanya solidària “1 Kg de vidre per 1 Kg d’aliments”, a benefici de la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), amb la finalitat de convertir en productes alimentaris tot el pesatge de vidre que es deposite als contenidors de la iniciativa.

Per cada quilo de residus de vidre que es recupere, Ecovidrio donarà un quilo de menjar als Bancs d’Aliments. L’objectiu de la campanya té una part solidària i una altra mediambiental que pretén conscienciar sobre la importància que té el reciclatge d’envasos de vidre per a la cura del medi ambient.

«Aquest és, sens dubte, un moment molt dur per a moltes famílies i per a moltes persones que necessiten d’aquest suport per a poder tirar avant», ha explicat l’edil de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, El regidor ha assegurat que «amb aquesta xicoteta contribució i en una ciutat en la qual les dades de recollida de vidre són molt altes, aportem el nostre granet de sorra i aconseguirem fer una poquet més suportable la situació a les persones que reben els aliments».

En la presentació de la campanya han participat també el representat d’Ecovidrio, Manuel Sala, i el president del Banc d’Aliments de Castelló, Santiago Miralles. Aquest última ha destacat que l’entitat ha duplicat pràcticament el nombre de persones a les quals atén i que malgrat això «la solidaritat de la gent de Castelló ha sigut, una vegada més, destacable i ha fet que superem les previsions i que aconseguim més ajuda per a les famílies que més ho necessiten».

Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio habilitarà sis contenidors envinilats amb la imatge de la iniciativa, els quals estan distribuïts pels principals carrers de la capital. Així doncs, es podran trobar a l’Avinguda Caputxins, a l’encreuament dels carrers de Cronista Revest i Carcaixent, al carrer Ciscar i al carrer Asensi. També es poden localitzar en els encreuaments entre el carrer Major i el carrer Ruiz Vila i entre el carrer de Vera i carrer Gasset.

Cal destacar que Castelló s’integra amb aquesta campanya en una iniciativa que es desenvolupa a nivell nacional. “1 Kg de vidre per 1 Kg d’aliments” s’estén per 44 municipis, on Ecovidrio habilitarà un total de 152 contenidors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.