fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 proposa tres categories de protecci贸 per a edificis del centre hist貌ric i desenvolupar els carrils bici del Pla Director de la Bicicleta

Castell贸 proposa tres categories de protecci贸 per a edificis del centre hist貌ric i desenvolupar els carrils bici del Pla Director de la Bicicleta

El regidor Rafa Sim贸 destaca l’aposta per donar protagonisme a vianants i bicicletes i potenciar les rondes com a eixos de mobilitat.

La tercera reuni贸 del proc茅s participatiu que est脿 acostant el Pla General de Castell贸 als barris ha analitzat avui la zona del centre hist貌ric. El regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸; el coordinador de l’脿rea de Desenvolupament de la Ciutat, Sostenibilitat, Habitatge i Serveis Urbans, Fernando Calduch, i la cap de l’脿rea de Planejament Urban铆stic, Consuelo Leal, han exposat els objectius generals previstos per a aquesta zona, que passen per la catalogaci贸 d’edificis, la continu茂tat dels carrils bici previstos en el Pla Director de la Bicicleta, actuacions en el sistema viari i l’homogene茂tzaci贸 d’altures.

La reuni贸, que s’ha celebrat a la Llotja del C脿nem, tamb茅 ha comptat amb la pres猫ncia del tinent d’Alcaldia del Districte Centre i regidor de Gesti贸 Municipal, Antonio Lorenzo, i el regidor de Modernitzaci贸, Transpar猫ncia i Normalitzaci贸 Ling眉铆stica, Ignasi Garcia. Nombrosos ve茂ns i ve茂nes han omplit la sala de reunions de l’edifici i han plantejat, b脿sicament, tres l铆nies de propostes per a incloure en el Pla General: la millora de la mobilitat en tota la zona centre, la possibilitat d’ampliar la zona per als vianants i algunes millores urban铆stiques en enclavaments emblem脿tics com la pla莽a Major.

Per la seua banda, Rafa Sim贸 ha explicat que en el cat脿leg de patrimoni arquitect貌nic, tenint en compte que el centre hist貌ric concentra bona part dels immobles inclosos en ell, es proposen tres categories de protecci贸. Els b茅ns d’inter猫s cultural (BIC); els B茅ns de Rellev脿ncia Local (BRL) i els B茅ns Catalogats (BC). Segons han explicat els t猫cnics, les dues primeres categories formen part de l’Inventari del Patrimoni Cultural Valenci脿 i els BC s贸n aquells immobles que, sense la rellev脿ncia dels anteriors, tenen valors suficients, en el seu conjunt o en algun dels seus elements, per a formar part del Cat脿leg Cultural Arquitect貌nic de la ciutat.

Els criteris que s’utilitzen s贸n els definits en la legislaci贸 vigent i els tipus de protecci贸 que s’estableixen s贸n: la protecci贸 integral, protecci贸 parcial, protecci贸 ambiental i la protecci贸 tipol貌gica, depenent de quins siguen els valors de singularitat, rellev脿ncia, inter猫s hist貌ric, configuraci贸 de l’ambient urb脿, etc猫tera, que es donen en cada cas.

Quant al sistema viari, destaquen els objectius del Pla Director de la Bicicleta, que proposa aconseguir la continu茂tat de l’eix Nord-Sud, a trav茅s de tot el terme municipal i d’aquesta manera connectar el centre de la ciutat amb Benic脿sim, b茅 a trav茅s del carrer Sant Roc-Sant F猫lix o b茅 a trav茅s de l’avinguda Caputxins-pla莽a Maria Agustina. Pel Sud es proposa la connexi贸 amb Almassora, b茅 a trav茅s del carrer Herrero o del carrer Trinitat.

Un altre espai p煤blic d’inter猫s en aquesta zona 茅s l’avinguda Rei en Jaume la utilitzaci贸 de la qual ha anat evolucionant concorde a les necessitats de mobilitat de cada 猫poca. 脡s un espai d’inter猫s per la seua ubicaci贸, centralitat, la seua hist貌ria i la seua ampl脿ria pel que es deixa obert l’estudi de solucions de millora de la seua urbanitzaci贸 i funcionament.

En el nucli consolidat, es proposa una regulaci贸 m茅s homog猫nia de les altures de l’edificaci贸, evitant el criteri que l’altura reguladora s’establisca en funci贸 de l’ampl脿ria de cada carrer. S’at茅n m茅s a la tipologia de l’edificaci贸, a la morfologia de les pomes, a l’estructura urbana i a la hist貌ria de cada zona. Les excepcions poden donar-se en algunes pomes dels vials principals que constitueixen els l铆mits del nucli, com per exemple el carrer Governador o l’avinguda Casalduch o tamb茅 les rondes Millars i Magdalena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.