fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 realitza 372 intervencions des de l’activaci贸 del Servei d’Emerg猫ncia Social davant el Covid-19

Castell贸 realitza 372 intervencions des de l’activaci贸 del Servei d’Emerg猫ncia Social davant el Covid-19

Benestar Social ha destinat quasi 130.000 euros en ajudes a domicili i prestacions a persones majors i col路lectius vulnerables.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria de Benestar Social, Depend猫ncia i Inf脿ncia, ha realitzat 372 intervencions des de l’activaci贸 del Servei d’Emerg猫ncia Social per coronavirus i arran de la declaraci贸 de l’estat d’alarma. Este servei extraordinari es va posar en marxa per a ajudar a totes aquelles persones majors que viuen soles i a aquelles persones o fam铆lies en situaci贸 de vulnerabilitat que poden veure agreujada la seua situaci贸 davant l’emerg猫ncia social i sanit脿ria per Covid-19. Des de l’activaci贸 del servei, la Regidoria de Benestar Social ha aprovat prestacions i serveis a domicili per quasi 130.000 euros.

“Des de l’Ajuntament de Castell贸 ens vam posar a treballar des del primer moment per a identificar les noves necessitats, ampliar les nostres ajudes i arribar a les llars de les persones que m茅s el necessiten, aix铆 va n脿ixer este Servei d’Emerg猫ncia Social davant el Covid-19, amb l’objectiu de posar a la disposici贸 de la ciutadania les mesures necess脿ries per a garantir l’assist猫ncia en situaci贸 d’emerg猫ncia social”, ha indicat el regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez. Entre elles, l’ampliaci贸 del Servei d’Assist猫ncia Domicili脿ria (SAD) destinat a proporcionar els serveis b脿sics d’higiene, neteja i altres necessitats de persones majors o en situaci贸 de depend猫ncia. Tamb茅 el servei ‘Menjar a casa’, que distribueix menjar a domicili a persones majors o en situaci贸 de depend猫ncia.

Jos茅 Luis L贸pez ha explicat que en esta primera setmana des que es va posar en marxa el servei s’ha at茅s a m茅s de 60 persones majors o en situaci贸 de depend猫ncia en els seus domicilis a trav茅s dels programes de ‘Menjar a casa’ i el SAD.

Per serveis, s’han realitzat 186 intervencions que s’han tradu茂t en prestacions aprovades d’urg猫ncia davant la crisi per coronavirus per a atendre necessitats b脿siques en els domicilis. S’han realitzat altres 112 intervencions d’ajudes a l’alimentaci贸, 36 per a ajudes a subministraments b脿sics com el pagament del subministrament el猫ctric i altres 38 intervencions per a ajudes al lloguer, cura, oci infantil i altres necessitats. En total, estes actuacions sumen 128.861,26 euros destinats a trav茅s d’este servei d’emerg猫ncia social davant el Covid-19.

Cal recordar que s’ha establit una atenci贸 telef貌nica a les fam铆lies i persones en situaci贸 de vulnerabilitat que, en estos moments, necessiten suport ben telefonant al 010 o al 964355100, o enviant un mail a ssociales@castello.es, perqu猫 el personal municipal puga actuar davant els possibles casos d’emerg猫ncia social. L’Ajuntament de Castell贸 tamb茅 va realitzar una crida a la ciutadania perqu猫 comunique possibles casos de persones majors soles o vulnerables que puguen necessitar ajuda domicili脿ria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.