fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 realitzar脿 m茅s de 350 tractaments durant la campanya intensiva antimosquits

Castell贸 realitzar脿 m茅s de 350 tractaments durant la campanya intensiva antimosquits

El consistori allargar脿 fins al novembre aquestes actuacions, que van comen莽ar el passat mes de mar莽.

La Regidoria de Neteja i Salut P煤blica, dirigida Ignasi Garcia, realitza una campanya intensiva per a combatre les plagues i focus de mosquits en tot el terme municipal. L’Ajuntament de Castell贸 realitzar脿 m茅s de 356 actuacions durant els mesos de primavera, estiu i tardor, amb productes larvicides i adulticides i amb l’objectiu de reduir les mol猫sties causades pels insectes.

Garcia ha explicat que “els treballs que estem realitzant estan destinats a evitar la proliferaci贸 de focus de cria” ja que “si no actuem a temps, aquests focus acaben convertint-se en plagues”. A m茅s, “durant els mesos m茅s calor, treballem tamb茅 per a acabar amb les poblacions de mosquits adults, tal com fem des del mes de mar莽 gr脿cies a la renovaci贸 del contracte per allargar la campanya de tractaments intensius”, ha assegurat. L’edil ha recordat que “茅s important铆ssim que, als terrenys privats, seguim els consells del personal t猫cnic i mantinguem aquests espais nets de brossa i sense recipients en qu猫 es puga acumular aigua”.

La suma de la intensificaci贸 dels tractaments, amb les condicions climatol貌giques i la col路laboraci贸 ciutadana han portat a una reducci贸 en els avisos que ha rebut el consistori per mol猫sties o detecci贸 de focus de mosquits. No obstant aix貌, des de l’administraci贸 municipal han recordat que cal seguir els consells per evitar la proliferaci贸 i telefonar al 010 si es detecten punts perillosos.

Les actuacions dutes a terme per Neteja i Salut P煤blica durant la campanya intensiva (de mar莽 a novembre) consisteixen a aplicar tractaments larvicides i adulticides. Durant la resta de l’any (de desembre a febrer) es fan prospeccions i s’apliquen tractaments larvicides, tenint en compte la situaci贸 de cada jaciment, amb l’objectiu d’evitar que les cries arriben a l’edat adulta.

En ambos casos, els tractaments s贸n respectuosos amb la salut de les persones i el medi ambient i es fan amb productes biol貌gics. Els plans de xoc, el manteniment i la monitoritzaci贸 que es realitzen durant tot l’anys estan interconnectats i consideren les condicions meteorol貌giques.

Cal recordar que Castell贸 va assegurar la contractaci贸 del servei fins a 2023, amb opci贸 de prorrogar-la fins a dos anys en cas que l’Ajuntament ho considera oport煤 i ho acorda amb l’empresa adjudicat脿ria. El contracte va ser adjudicat pel consistori amb un valor de 200.697,98 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.