fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 refor莽a la plantilla d’Habitatge amb la Xarxa Xaloc i avan莽a per a ampliar la Borsa de Lloguer Municipal

Castell贸 refor莽a la plantilla d’Habitatge amb la Xarxa Xaloc i avan莽a per a ampliar la Borsa de Lloguer Municipal

La Junta de Govern Local aprova aquest dijous les noves bases de la Borsa i la incorporaci贸 de 4 persones a l’Oficina Municipal.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castell贸 aprova aquest dijous dues mesures que reforcen les pol铆tiques de la Regidoria d’Habitatge. D’una banda, convalida el programa de la Xarxa Xaloc i la incorporaci贸 de quatre noves places de personal a l’Oficina Municipal d’Habitatge, i per un altre, acorda les noves bases de la Borsa de Lloguer Municipal, que inclouen incentius per als xicotets propietaris.

“Aquest dijous fem un pas important per a impulsar les pol铆tiques d’habitatge. Treballem per a ampliar el parc p煤blic d’habitatge, incrementar la xifra de lloguers assequibles i fomentar la rehabilitaci贸. Aix铆, la posada en marxa de la Xarxa Xaloc ser脿 un revulsiu a l’Oficina Municipal d’Habitatge, mentre amb la nova Borsa de Lloguer Municipal confiem que els xicotets propietaris s’impliquen gr脿cies a les subvencions que promovem”, explica la regidora d’Habitatge, Mar铆a Jes煤s Garrido.

L’acord de la Junta de Govern Local referent a la Xarxa Xaloc forma part del conveni signat entre l’Ajuntament i la Vicepresid猫ncia Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclim脿tica i comporta la contractaci贸 de quatre places de personal inter铆, amb un cost anual de 172.000 euros que 茅s finan莽at per la Generalitat Valenciana. La Xarxa Xaloc s’encarregar脿 de gestionar ajudes en mat猫ria de lloguer i rehabilitaci贸, regeneraci贸 urbana i en mat猫ria de desnonaments, propiciant informaci贸, assessorament i promovent l’acc茅s a un habitatge digne i combatent la segregaci贸 urbana.

Per part seua, les noves bases de la Borsa de Lloguer Municipal que aborda el Govern local contemplen la inclusi贸 de noves subvencions que es dirigeixen als propietaris amb l’objectiu de mobilitzar habitatge en des煤s. La convocat貌ria per a optar als incentius est脿 oberta fins al 7 de desembre.

Cada propietari rebr脿 1.500 euros anuals i fins a 2.900 per a reformes d’interior a canvi de cedir un pis a un lloguer protegit, amb un preu de 4 euros per metre quadrat, a la llista de demandants de la Borsa de Lloguer Municipal. Aix铆 mateix, l’Ajuntament s’ocupar脿 de l’elaboraci贸 i seguiment del contracte d’arrendament i de l’assessorament de les incid猫ncies que li puguen sorgir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.