fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 refor莽a la prevenci贸 i la informaci贸 en salut de la dona amb una setmana de xarrades

Castell贸 refor莽a la prevenci贸 i la informaci贸 en salut de la dona amb una setmana de xarrades

La regidora de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera, presenta la I Setmana Salut i D贸na coincidint amb el 8 de mar莽

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria de Salut P煤blica, celebrar脿 del 6 al 10 de mar莽 la primera Setmana de Salut i Dona, “l’objectiu de la qual 茅s el d’informar sobre els problemes de salut que afecten les dones per a poder prevenir-los adequadament augmentant aix铆 la seua qualitat de vida”, segons ha destacat avui la regidora de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera, qui ha estat acompanyada per Pep Trullen, director del Departament de Salut P煤blica; Teresa Garc铆a Red贸n, responsable de la Unitat de Prevenci贸 del C脿ncer de mama a Castell贸; Mireia Font, fisioterapeuta i M脿ster en s貌l p猫lvic i Gloria Ram铆rez, matrona.

Xarrades i tallers pr脿ctics gratu茂ts ocuparan tota una setmana dedicada a la prevenci贸 i informaci贸 sobre temes de salut que afecten la dona, amb sessions de mat铆 o vesprada que se celebraran a la Llotja del C脿nem i en el Centre d’Educaci贸 Maternal N脿ixer. Alimentaci贸, salut mental, la import脿ncia de l’exercici, s貌l p猫lvic, reconstrucci贸 mam脿ria o climateri o menopausa s贸n alguns dels temes que s’abordaran en aquesta I Setmana Salut i Dona.

L’Organitzaci贸 Mundial de la Salut (OMS) adverteix que, tot i que s’han realitzat alguns progressos, les societats del m贸n sencer segueixen fallant a la dona en moments clau de la seua vida, particularment en l’adolesc猫ncia i la vellesa. Aquestes s贸n les conclusions de l’informe publicat per l’OMS Les dones i la salut: les dades d’avui, l’agenda de mat铆. L’OMS exhorta a actuar m茅s enll脿 del sector sanitari per a millorar la salut de les dones i les xiquetes en totes les etapes de la seua vida.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Castell贸 s’ha apostat per programar aquesta setmana 铆ntegra relacionada amb la salut de la dona. “Una bona salut en la dona implica el benestar emocional, social i f铆sic. Per a atendre a les nostres necessitats i problemes de salut com el c脿ncer de mama, la reconstrucci贸 del pit, l’alimentaci贸 a partir dels 50, els problemes d’esquena i molts m茅s, hem de con猫ixer com actuen els diferents factors que influeixen en ella, com es perd la salut, quins s贸n les causes, quines solucions existeixen i qu猫 interv茅 en la presa de decisions sobre els aspectes personals i de salut que ens afecten en la nostra vida di脿ria. 脡s necessari canviar alguns dels factors que milloren o perjudiquen la nostra salut i que estan en la nostra m脿”, ha defensat la regidora.

Els professionals sanitaris que han assistit a la presentaci贸 han coincidit que la informaci贸 i la prevenci贸 en mat猫ria de salut pel qual ha convidat a participar en aquestes xarrades i tallers que s’inauguraran el dilluns 6 de mar莽 a les 17:00 amb una xarrada a c脿rrec de la psic貌loga Gloria Maicas a la Llotja del C脿nem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.