fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló reforça la prevenció i la informació en salut de la dona amb una setmana de xarrades

Castelló reforça la prevenció i la informació en salut de la dona amb una setmana de xarrades

La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, presenta la I Setmana Salut i Dóna coincidint amb el 8 de març

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Salut Pública, celebrarà del 6 al 10 de març la primera Setmana de Salut i Dona, “l’objectiu de la qual és el d’informar sobre els problemes de salut que afecten les dones per a poder prevenir-los adequadament augmentant així la seua qualitat de vida”, segons ha destacat avui la regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, qui ha estat acompanyada per Pep Trullen, director del Departament de Salut Pública; Teresa García Redón, responsable de la Unitat de Prevenció del Càncer de mama a Castelló; Mireia Font, fisioterapeuta i Màster en sòl pèlvic i Gloria Ramírez, matrona.

Xarrades i tallers pràctics gratuïts ocuparan tota una setmana dedicada a la prevenció i informació sobre temes de salut que afecten la dona, amb sessions de matí o vesprada que se celebraran a la Llotja del Cànem i en el Centre d’Educació Maternal Nàixer. Alimentació, salut mental, la importància de l’exercici, sòl pèlvic, reconstrucció mamària o climateri o menopausa són alguns dels temes que s’abordaran en aquesta I Setmana Salut i Dona.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que, tot i que s’han realitzat alguns progressos, les societats del món sencer segueixen fallant a la dona en moments clau de la seua vida, particularment en l’adolescència i la vellesa. Aquestes són les conclusions de l’informe publicat per l’OMS Les dones i la salut: les dades d’avui, l’agenda de matí. L’OMS exhorta a actuar més enllà del sector sanitari per a millorar la salut de les dones i les xiquetes en totes les etapes de la seua vida.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Castelló s’ha apostat per programar aquesta setmana íntegra relacionada amb la salut de la dona. “Una bona salut en la dona implica el benestar emocional, social i físic. Per a atendre a les nostres necessitats i problemes de salut com el càncer de mama, la reconstrucció del pit, l’alimentació a partir dels 50, els problemes d’esquena i molts més, hem de conèixer com actuen els diferents factors que influeixen en ella, com es perd la salut, quins són les causes, quines solucions existeixen i què intervé en la presa de decisions sobre els aspectes personals i de salut que ens afecten en la nostra vida diària. És necessari canviar alguns dels factors que milloren o perjudiquen la nostra salut i que estan en la nostra mà”, ha defensat la regidora.

Els professionals sanitaris que han assistit a la presentació han coincidit que la informació i la prevenció en matèria de salut pel qual ha convidat a participar en aquestes xarrades i tallers que s’inauguraran el dilluns 6 de març a les 17:00 amb una xarrada a càrrec de la psicòloga Gloria Maicas a la Llotja del Cànem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.