fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 reordena el tr脿fic a l’entorn de l’IES Polit猫cnic per a millorar la seguretat vi脿ria

Castell贸 reordena el tr脿fic a l’entorn de l’IES Polit猫cnic per a millorar la seguretat vi脿ria

El regidor de Mobilitat, Rafa Sim贸, destaca que els canvis en tres carrers permetran guanyar 50 places d’aparcament

Els carrers V谩zquez Mella i Joan Baptista Poeta deixaran de tenir doble sentit de circulaci贸. El regidor de Mobilitat Urbana Sostenible, Rafa Sim贸, ha anunciat la reordenaci贸 del tr脿fic al voltant de l’IES Polit猫cnic i la pla莽a de les Comunicacions “amb l’objectiu de millorar la seguretat vi脿ria en aquest enclavament urb脿”. Segons ha explicat l’edil, els vials V谩zquez Mella i Joan Baptista Poeta “passaran a tenir un 煤nic sentit de circulaci贸 en els trams que envolten el centre educatiu en lloc dels dos actuals per a afavorir una circulaci贸 m茅s segura”.

La Regidoria de Mobilitat aprofita aquesta reordenaci贸 del tr脿fic per a aplicar la mateixa proposta de superilla que s’executar脿 en Maestr铆a. Aquest nou concepte de mobilitat urbana consisteix a habilitar sentits diferents de circulaci贸 en trams d’un mateix carrer “amb l’objectiu que deixen de ser vials de pas per a convertir-se en vials de circulaci贸 preferent per a residents”, ha apuntat l’edil Rafa Sim贸.

Aix铆, el carrer V谩zquez Mella tindr脿 sentit Nord en el tram entre Joan Baptista Poeta i Escalante i sentit Sud entre Joan Baptista Poeta i Maestro Arrieta. I el mateix ocorrer脿 en el carrer Joan Baptista Poeta, amb sentits de circulaci贸 oposats en trams consecutius. “Amb aquests canvis de sentit es limita la possibilitat que es convertisquen en eixos transversals de circulaci贸 i, per tant, de pas. D’aquesta manera, contribu茂m a minorar la pres猫ncia de vehicles”, ha defensat Sim贸. La funci贸 de connectors de circulaci贸 entre diferents zones de la ciutat passa a altres vials que, en aquesta zona de la ciutat, corresponen al carrer Escalante, parc de l’Oest i Jacinto Benavente, tres vials que integraran la futura ronda Barris, i al carrer Rep煤blica Argentina, avinguda Val猫ncia i ronda Millars.

Tant la reordenaci贸 del tr脿fic al voltant de l’IES Polit猫cnic com la reforma de Mestratge, un projecte en el qual l’Ajuntament de Castell贸 invertir脿 1,4 milions d’euros, s’ha consensuat amb l’associaci贸 de ve茂ns de Maestr铆a.

A m茅s de la millora de la seguretat vi脿ria, la reordenaci贸 del tr脿fic dels carrers V谩zquez Mella i Joan Baptista Porcar aix铆 com el carrer Maestro Arrieta, tamb茅 en el mateix entorn, “ens permet guanyar 50 places d’aparcament per al barri en passar d’un aparcament en cord贸 a un en bateria”, segons ha puntualitzat el regidor de Mobilitat Urbana. Rafa Sim贸 ha explicat que aquestes iniciatives s’emmarquen dins de l’aposta per millorar la mobilitat en les vies urbanes, augmentar la seguretat vi脿ria i respondre a les necessitats ciutadanes.

L’edil tamb茅 ha subratllat que no es tracta d’una acci贸 a茂llada de millora de la seguretat vi脿ria. Sim贸 ha assenyalat que en els 煤ltims mesos s’han escom茅s quasi mig centenar de mesures per a millorar la seguretat vi脿ria en diferents punts de la ciutat que inclouen mesures per a reduir la velocitat en vies urbanes, com la instal路laci贸 de passos de vianants elevats, la reducci贸 de l’ampl脿ria de carrils, la col路laci贸 de guals o la regulaci贸 semaf貌rica d’encreuaments aix铆 com la millora de la visibilitat en passos de vianants al voltant dels col路legis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.