fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 reorganitza els seus serveis per a minimitzar el risc de propagaci贸 del Covid-19

Castell贸 reorganitza els seus serveis per a minimitzar el risc de propagaci贸 del Covid-19

El consistori castellonenc garantix l’atenci贸 a la ciutadania i mant茅 oberts tots aquells recursos que s贸n essencials.

L’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat una s猫rie de mesures organitzatives i d’ordenaci贸 del personal en el marc del Reial Decret 463/2020, de 14 de mar莽 pel qual es decreta l’estat d’alarma per a la gesti贸 de la situaci贸 de crisi sanit脿ria ocasionada pel Covid-19. Un context excepcional d’emerg猫ncia en el qual resulta necessari reorganitzar temporalment el treball dels empleats p煤blics a fi de contribuir a salvaguardar la protecci贸 de la salut dels empleats p煤blics municipals, i per extensi贸 de la resta de la ciutadania de Castell贸, contribuint aix铆 a la limitaci贸 de la propagaci贸 de l’epid猫mia, mitjan莽ant la limitaci贸 dels despla莽aments a depend猫ncies al m铆nim indispensable.

Davant esta emerg猫ncia in猫dita i excepcional es pretenen garantir els drets b脿sics de la ciutadania de compet猫ncia municipal, en particular l’atenci贸 a persones en risc d’exclusi贸 social, el pagament a prove茂dors, la protecci贸 a les persones i els b茅ns i qualssevol altres an脿logues. Aix铆 mateix, es garanteix el nivell m铆nim de prestaci贸 de serveis municipals necessaris per al sosteniment administratiu de tals finalitats.

“Des de l’Ajuntament estem prenent estes mesures d’organitzaci贸 interna per a aplicar en l’脿mbit municipal les directrius que establix el Govern davant l’estat d’alarma i sempre amb la finalitat d’evitar al m脿xim la propagaci贸 del coronavirus, tant entre els treballadors del consistori com entre els usuaris dels serveis municipals”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco, sobre este acord d’organitzaci贸 interna aprovat ahir en la Junta de Govern Local extraordin脿ria i urgent.

D’esta manera, es garanteixen els serveis a la ciutadania, mantenint oberts tots aquells recursos que s贸n essencials i establint el teletreball en la resta de departaments on 茅s possible.

Aix铆, es declaren tancats al p煤blic els espais dedicats a serveis d’informaci贸 i atenci贸 al ciutad脿 i, en general, qualssevol altres depend猫ncies municipals. L’atenci贸 al p煤blic es desenvolupar脿 mitjan莽ant la utilitzaci贸 d’altres canals de comunicaci贸 i atenci贸 que no impliquen la pres猫ncia en oficines municipals (serveis de seu electr貌nica, atenci贸 telef貌nica a trav茅s del 010 o xarxes socials municipals).

La presentaci贸 de sol路licituds i documents es podr脿 realitzar a trav茅s de la seu electr貌nica de l’Ajuntament de Castell贸 (sede.castello.es) sense perjudici que els interessats puguen utilitzar qualsevol altre mitj脿 admissible en dret que estimen convenient. A m茅s, s’ampliar脿 el cat脿leg de tr脿mits susceptibles de ser iniciats electr貌nicament, en el marc de les ordres i instruccions que es puguen aprovar per la regidoria delegada d’Administraci贸 Electr貌nica i Innovaci贸 Digital.

En la mateixa l铆nia, per la regidoria delegada d’Atenci贸 Ciutadana, es disposar脿 el necessari per a ampliar el servei d’informaci贸 i atenci贸 telef貌nica 010 i en general el model d’atenci贸 telef貌nica de l’Ajuntament.

Amb la premissa d’anteposar la salut de les persones, s’han classificat els serveis municipals gestionats amb personal propi entre els de car脿cter essencial o no essencial durant la crisi pel coronavirus. I, al seu torn, entre els quals requerixen pres猫ncia o no en depend猫ncies municipals. Entre altres, es continuaran prestant presencialment serveis com l’atenci贸 telef貌nica (010); la secci贸 de drets socials, referent als serveis d’inclusi贸 social, per a la cobertura de les necessitats b脿siques de les persones, fam铆lies o unitats de conviv猫ncia, prevenci贸 i intervenci贸 amb les fam铆lies, prevenci贸 i avaluaci贸 de les situacions de risc i la intervenci贸 amb la inf脿ncia, l’adolesc猫ncia, les persones majors i altres persones necessitades d’especial protecci贸 familiar. Tamb茅 els serveis de promoci贸 de l’autonomia, ajuda a domicili, teleassist猫ncia i altres actuacions de suport a la perman猫ncia en el domicili. En el mateix sup貌sit est脿 l’atenci贸 a dones v铆ctimes de la viol猫ncia de g猫nere i les brigades municipals, referent a les tasques de manteniment i conservaci贸 d’infraestructures i equipaments municipals.

En estos serveis s’adoptaran les mesures necess脿ries, concorde a la naturalesa dels serveis que presten per a garantir les recomanacions i instruccions de les autoritats sanit脿ries. A m茅s, es realitzaran amb sistemes de torns i en cap cas s’assignar脿 a cada torn m茅s del 50% del personal disponible per a tals funcions.

Este acord de funcionament i organitzaci贸 interna de l’Ajuntament de Castell贸 estar脿 vigent en tant no es revise o revoque i quedar脿 sense efecte una vegada s’alce l’estat d’alarma acordat mitjan莽ant Reial Decret 463/2020, de 14 de mar莽.

Leave a Reply

Your email address will not be published.