fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 se situa com a cinquena ciutat en la gesti贸 de plataformes d’interoperabilitat

Castell贸 se situa com a cinquena ciutat en la gesti贸 de plataformes d’interoperabilitat

La interoperabilitat 茅s una eina que permet reduir cues, paperassa, viatges i diners que deuen suportar els ciutadans en realitzar gestions en administracions p煤bliques.

L’Ajuntament de Castell贸 est脿 immers en un proc茅s de modernitzaci贸 que, entre altres objectius pret茅n un reajustament de la relaci贸 ciutadans-empreses amb l’Ajuntament, amb la finalitat de minimitzar la burocratitzaci贸, reduir les c脿rregues administratives i aconseguir una relaci贸 m茅s din脿mica, senzilla i eficient. El regidor de Modernitzaci贸, Ignasi Garcia, ha manifestat que “s’ha fet una valoraci贸 de les plataformes d’interoperabilitat i de nou eixim molt ben parats perqu猫 som la cinquena ciutat de l’estat, per damunt de Barcelona i de Madrid, en la gesti贸 d’estes plataformes i aix貌 suposa facilitar la vida als ciutadans i estalviar recursos econ貌mics, tant a l’administraci贸 com a la mateixa gent”.

La interoperabilitat 茅s una eina que permet a les administracions accedir a 85 dades que les administracions tenen en les seues bases de dades. 脡s, per tant, un m猫tode per a la reducci贸 de c脿rregues que consisteix en qu猫 des de l’Ajuntament de Castell贸 de la Plana es facen les comprovacions necess脿ries i jur铆dicament v脿lides per tal d’evitar que el representant de l’empresa o el ciutad脿 es desplacen a altra administraci贸, espere i haja de tornar a l’Ajuntament amb el document requerit.

L’edil Garcia ha explicat que “l’Ajuntament va encetar estes plataformes en 2013 i, any rere any, anem donant-li cada volta m茅s 煤s i aix貌 ens suposa a la ciutadania de Castell贸 estalvis de m茅s d’un mili贸 d’euros anualment”. Dins d’esta l铆nia de modernitzaci贸, l’Ajuntament engeg脿 este proc茅s amb l’objectiu de no sol路licitar als ciutadans documents que ja obren en altres administracions.

Les relacions de les administracions p煤bliques amb la ciutadania i les empreses s’han caracteritzat sempre per una alta burocratitzaci贸. Amb la implantaci贸 d’estes plataformes es permet minimitzar i reduir els casos de cues, paperassa, viatges i diners que deuen suportar estrictament les persones interessades a realitzar gestions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.