fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 se suma al Dia Mundial de la Presa de Consci猫ncia de l’Ab煤s i Maltractament en la Vellesa

Castell贸 se suma al Dia Mundial de la Presa de Consci猫ncia de l’Ab煤s i Maltractament en la Vellesa

Marco posa en valor el paper de les pol铆tiques locals per a dignificar la vida de les persones majors i fomentar la participaci贸 activa.

L’Ajuntament de Castell贸 se suma al Dia Mundial de la Presa de Consci猫ncia de l’Ab煤s i Maltractament a la Vellesa que es commemora aquest 15 de juny per a visibilitzar la problem脿tica dels abusos en totes les seues formes (f铆sic, econ貌mic, psicol貌gic, afectiu…) que s’exerceix conscient o inconscientment contra les persones majors. Per a aix貌, la Regidoria de Gent gran s’ha sumat a la campanya impulsada per la Confederaci贸 Estatal de Majors Actius (Confemac) i realitzat campanyes de visibilitzaci贸 per a advertir d’aquesta manera de maltractament i promoure que s’actue davant aquestes situacions.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha manifestat que 茅s necessari “obrir els ulls i actuar” davant situacions de maltractament que, a vegades s’amaguen en conductes que poden ser considerades normals per貌 que s贸n una forma de maltractament com pot ser el de prendre decisions que els concerneixen sense donar-los veu. “Les persones majors tenen dret a un tracte digne i igualitari i a ser part activa de la societat i a Castell贸 estem compromesos amb el bon tracte, el respecte i l’escolta activa cap a les persones majors”, ha afirmat Marco.

En aquest sentit, l’alcaldessa recorda la import脿ncia de les pol铆tiques municipals per a promoure aquesta participaci贸 activa de les persones majors en assumptes com el disseny del nou model de ciutat o de dotacions com el Centre d’Envelliment Actiu i Saludable. “Hem desenvolupat un proc茅s de participaci贸 activa en el qual la poblaci贸 major trasllada les seues inquietuds, preocupacions i aportacions per al nou disseny de ciutat en el si del Consell Municipal de les Persones Majors, un f貌rum creat per a donar veu a les persones majors i avan莽ar cap a un tracte digne i igualitari”, ha indicat Marco.

La regidora de Gent Gran, Isabel Granero, ha destacat el treball realitzat en aquest 煤ltim any, especialment en els mesos m茅s durs de la pand猫mia en la qual, des de la Regidoria, es va facilitar un servei d’acompanyament i es va realitzar un seguiment telef貌nic a les persones majors de 65 anys que vivien soles per a detectar possibles necessitats. “脡s destacable el treball que es realitza des dels serveis socials per a detectar i previndre possibles casos d’ab煤s i maltractament als i les ve茂nes m茅s majors de la nostra ciutat, fruit de les pol铆tiques municipals centrades en l’objectiu de dignificar al m脿xim la vida de la gent gran en tots els 脿mbits i per a fomentar l’envelliment actiu i saludable”, ha apuntat Granero.

Aix铆 mateix, Granero s’ha referit al tel猫fon gratu茂t de Confemac, el 900 65 65 66, creat per a denunciar possibles casos de maltractament patits per les persones majors i/o percebuts o detectats per altres persones. “脡s necessari que les pr貌pies persones majors siguen conscients del seu dret a un tracte digne i, des de les institucions, com l’Ajuntament de Castell贸, estem compromesos per les pol铆tiques que ens permeten avan莽ar cap a una societat lliure de maltractament cap a la gent gran”, ha manifestat la regidora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.