fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 supera en un 70% la primera ‘fita Feder’ i contracta obres per m茅s de 3,4 milions en el primer any de l’estrat猫gia Edusi

Castell贸 supera en un 70% la primera ‘fita Feder’ i contracta obres per m茅s de 3,4 milions en el primer any de l’estrat猫gia Edusi

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, destaca que la capital de la Plana se situa entre les ciutats espanyoles amb una gesti贸 m茅s avan莽ada.

El Govern municipal va activar, hui fa dotze mesos, la maquin脿ria per a gestionar l’estrat猫gia Edusi Transforma Castell贸 i materialitzar en diferents projectes d’impacte social, mediambiental, urban铆stic i tecnol貌gic la major injecci贸 de fons europeus de la seua hist貌ria: 20,2 milions d’euros en l’horitz贸 2018-2022 cofinan莽ats al 50% entre l’Ajuntament de Castell贸 i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha presentat hui el balan莽 del primer any de gesti贸 de l’estrat猫gia Edusi, que situa a Castell贸 entre les ciutats m茅s avan莽ades en la gesti贸 d’aquests fons europeus. “Estem davant una estrat猫gia que ens va a ajudar a transformar Castell贸 en una ciutat m茅s verda, inclusiva i que genere m茅s oportunitats. Europa s’ha convertit en una aliada estrat猫gica de les pol铆tiques municipals per a transformar la ciutat”, ha destacat la primera edil.

La capital de la Plana ha complit amb escreix la primera ‘fita Feder’ del Ministeri d’Hisenda, que estableix que el 10% del pressupost Edusi ha d’estar adjudicat a 31 de desembre de 2018. Castell贸 ha depassat esta fita en un 70%. Hui, 3 de desembre, a un mes per al tancament del present exercici, les operacions contractades i adjudicades sumen 3.463.058 euros, el 17%, set punts per sobre del m铆nim marcat pel Ministeri d’Hisenda, segons ha explicat l’alcaldessa.

Es tracta de la construcci贸 del pont del Riu Sec (1.559.058 euros), dels m茅s de cinc quil貌metres de carril bici de l’eix Ciutat del Transport-Casalduch i Gran Via (1.043.660 euros), i de les millores escomeses per a millorar l’accessibilitat de disset parades de transport urb脿 d’autobusos (290.012 euros). S’uneix a este paquet inversor el contracte per a l’assist猫ncia t猫cnica de gesti贸 i la de comunicaci贸 i publicitat de l’Edusi Castell贸 (400.000 euros) i el de la gesti贸 de l’estrat猫gia (400.000 euros).

Operacions que comencen a plasmar-se en la dotzena d’operacions seleccionades i aprovades pel Ministeri en este breu lapse de temps temporal. Juntament amb les ja citades del pont del Riu Sec, l’ampliaci贸 de la xarxa de carrils bici o la millora de l’accessibilitat per als vianants en les parades d’autob煤s urb脿, s’uneixen altres com la reforma integral del Centre Municipal de Cultura del carrer Antonio Maura per a convertir-ho en referent de les pol铆tiques d’envelliment actiu o el projecte transformar el Camin脿s en un corredor verd, ciclista i per a vianants i per a recuperar el patrimoni hist貌ric de les ermites.

Tamb茅 es contemplen millores en el sistema de resposta davant emerg猫ncies sanit脿ries i de seguretat, i de l’efici猫ncia energ猫tica en edificis municipals. La inversi贸 de totes estes operacions, al costat d’unes altres que s’anunciaran de manera imminent, suma 18,2 milions d’euros, el 90% del pressupost total cofinan莽at per Europa i el Consistori castellonenc.

Marco ha destacat que “els uneix el mateix objectiu: transformar Castell贸 en un espai viu, que es puga experimentar, sentir, caminar, rec贸rrer. En una ciutat que es mou, creix i evoluciona amb els qui l’habiten, que s’adapta a les persones i els facilita el dia a dia. Sostenible, sense dist脿ncies, inclusiva, amb equilibri i oportunitats. Un espai m茅s hum脿, m茅s amable. Amb futur”.

Cal recordar que el Ministeri d’Hisenda i Administracions P煤bliques va seleccionar la proposta llan莽ada per l’Ajuntament de Castell贸 entre els 269 projectes presentats a nivell estatal en la primera convocat貌ria per a impulsar estrat猫gies de desenvolupament urb脿 sostenible.

Leave a Reply

Your email address will not be published.