Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló tanca la Magdalena amb menys queixes per molèsties de colles des de 2010

Castelló tanca la Magdalena amb menys queixes per molèsties de colles des de 2010

El regidor Antonio Lorenzo destaca l’eficàcia de les sonometries preventives per part de la Policia Local per a millorar la convivència.

Una Magdalena tan massiva com sempre, sense incidents greus i amb menys queixes. Castelló ha tancat l’edició de les festes de la Magdalena amb menys queixes per molèsties de colles des de 2010, una dada que “confirma l’encert del Govern municipal per impulsar la regulació de les festes i la seua adaptació al marc legal vigent sense que açò haja suposat un descens en l’afluència massiva de públic a la majoria d’actes ni haja restat espectacularitat a la Magdalena”, segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, en la presentació del balanç de les festes en el qual ha estat acompanyat per l’intendent general de la Policia Local, José Luis Carque, i el serget de Bombers i cap de Protecció Civil, Antonio Cosa.

La Sala Municipal de Seguretat i Emergències ha rebut un total de 2.528 trucades, un 13 per cent menys que l’any passat però en la mitjana d’anys anteriors. “No obstant això, la dada més significativa ha sigut el descens de les trucades per queixes de molèsties de colles, que han descendit en un 43% respecte a 2017 fins a situar-se en 129, la xifra més baixa dels últims nou anys”, segons ha apuntat Lorenzo.

Estes trucades han motivat 133 intervencions policials que s’han saldat amb 10 denúncies, quatre d’elles per comportaments incívics al no complir les indicacions dels agents de abaixar el volum o apagar la música, 2 per mancar d’autorització d’ocupació de via pública; un per incomplir les mesures d’autocontrol; una altra per interferir en la labor policial durant una inspecció i dues denúncies per no disposar de fulls de reclamacions als establiments quan van ser requerides pels clients.

L’edil Antonio Lorenzo ha subratllat que “una de les claus d’este descens en les queixes pels sorolls de les colles han sigut les 71 intervencions preventives a través de sonometria d’ofici realitzada pel Grup d’Espectacles i Activitats de la Policia Local de Castelló”. L’actuació policial preventiva ha complit amb el seu objectiu de reduir al màxim les queixes exercint un control previ de la sonometria a manera d’autocontrol perquè les diferents carpes i recintes de música no superaren en cap moment els 90 decibels.

“Estes dades confirmen que la regulació de la Magdalena en matèria de seguretat i convivència impulsada pel Govern municipal des de 2016 no solament no ha acabat amb les festes sinó que està contribuint a una major compatibilitat de l’oci amb el dret al descans tenint en compte la singularitat d’unes festes com la Magdalena, amb desenes d’actes massius que es viuen en el carrer”, ha defensat el regidor de Seguretat Ciutadana.

El GEA ha sumat un total de 204 intervencions, entre les actuacions preventives i les motivades per queixes veïnals. La majoria per molèsties per sorolls (108); seguides de 61 mesuraments de control de so; 19 per superar l’horari permés i 16 per mancar d’autorització per a l’ocupació de la via pública.

En matèria de tràfic, s’han registrat 55 accidents, la qual cosa suposa un lleuger increment respecte a l’any anterior motivat especialment pels dos dies de pluja que s’han produït. No obstant això, es manté la dinàmica de l’any passat respecte als accidents amb ferits, amb un total de 9 que s’han traduït 19 ferits lleus. I quant a les diligències judicials, durant les festes, la Policia Local de Castelló ha detingut a 6 persones, 3 per delictes relacionats amb violència de gènere, 2 per violència domèstica i 1 home pel furt de 8 telèfons mòbils en el recinte de concerts.

I de l’actuació policial a la dels Bombers Municipals, que han realitzat 85 serveis, una xifra similar a anys anteriors. D’estos, 24 corresponen a extinció d’incendis en contenidors, papereres i similars (10); incendis en habitatges o recintes (9), tres en transports i dos de vegetació. També destaquen els 25 serveis de prevenció relacionats amb els actes festius en acudir a les mascletades, castells de focs artificials, etcètera en previsió que anaren necessaris per a alguna emergència.

Leave a Reply

Your email address will not be published.