fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló triplicarà la presència dels ecoparcs mòbils al carrer a partir de novembre

Castelló triplicarà la presència dels ecoparcs mòbils al carrer a partir de novembre

El nou horari s’aplicarà a partir del dia 2, quan el servei començarà a funcionar també de vesprada.

L’Ajuntament de Castelló ha confirmat l’ampliació del servei dels serveis de l’ecoparc mòbil, una mesura que permetrà triplicar la presència als carrers de la ciutat dels vehicles de recollida selectiva. Amb un nou horari de vesprada i més punt de recollida, el nou servei s’activarà el pròxim 2 de novembre.

El regidor de Reciclatge i Neteja, Ignasi Garcia, ha posat l’accent en la importància d’«acostar a la ciutadania el servei de l’ecoparc i fer-ho amb la informació adequada perquè aprofiten al màxim este servei públic». «Volem combatre l’abandonament irregular de residus en la via pública i per això apostem per facilitar al màxim l’accés als ecoparcs amb este nou servei mòbil», ha explicat Garcia, qui també ha recordat que als punts nets hi haurà personal especialitzat per tal d’assessorar la ciutadania i garantir un ús correcte de cada contenidor.

Així, el servei gestionat per l’àrea de Reciclatge i Neteja passarà d’estar obert 24 hores a la setmana per a estar-ho 72 hores. El nou horari serà de matí de 7.15 hores a 13.15 hores per al camió de l’ecoparc, mentre que el contenidor multiús funcionarà de 7.15 a les 14.15 hores. De vesprada, estaran operatius de 14.15 hores a 20.15 hores, en ambdós casos.

Pel que fa a les ubicacions, dilluns de matí els punts nets estaran al Camí Caminàs, carrer Botànic Cavanilles i el Passeig de la Universitat i de vesprada se situaran al carrer Riu Sella a l’alçada del Palau de la Festa i a la plaça Herrero Teixidor. Dimarts de matí, el veïnat els trobarà al carrer de l’Illa i a l’Avinguda Chatelerault a l’alçada del carrer Mª Teresa González Justo. De vesprada, l’ecoparc visitarà els carrer Mestre Ripollés, Clara Campoamor i l’Illa.

L’ecoparc mòbil se situarà al carrer Pintor Carbó i la plaça d’Espanya cada dimecres de matí, mentre que de vesprada estarà a la plaça Santa Clara i, novament, al carrer Pintor Carbó. Dijous, el recorregut començarà a l’avinguda Caputxins i el carrer Guardamar i de vesprada es traslladarà als carrers Onda, Rio Navia i Guardamar.

Divendres, el punt de recollida estarà de matí a la tinença d’alcaldia del Grau del passeig Buenavista i al carrer Hosca amb l’avinguda Benicàssim, on també hi haurà servei de vesprada, a banda del punt que se situarà a la plaça de La Llibertat. Finalment, els punts nets estaran disponibles en dissabtes alterns a les seus dels col·lectius veïnals de la Marjaleria i el Grup de Sant Agustí i també a l’Avinguda del Rei Jaume, en horari de matí. De vesprada, l’ecoparc mòbil estarà a les places de Les Comunicacions i Illes Columbretes .

Cal recordar que en setembre es va instal·lar un nou punt de recollida mòbil amb 10 rutes. Compta amb 180 litres de capacitat per a oli vegetal (de cuina) i mineral (de motor). A més a més, disposa de dipòsits específics per a tubs de neó i bateries d’automòbils. Els usuaris podran també dipositar bombetes, piles, tòners d’impressora, mòbils, ordinadors portàtils, càpsules de café, radiografies, cintes de vídeo, DVD, termòmetres, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.